Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Από την σημερινή(30-01) δράση έξω απ το Davinci-ferrari club.





Δράση αντιπληροφόρησης,οικειοποίησης του δημόσιου(?) πεζοδρομίου και αναφύτευσης(!) του κομμένου δέντρου μπροστά
απ το εν λόγω μαγαζί , πραγματοποιήσαμε σήμερα 40 περίπου κάτοικοι, οι περισσότεροι μέλη της "Ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Αγίας Παρασκευής".

Οι περισσότεροι που μένουν στην περιοχή μας θα έχουν ακούσει για το κτήμα Σιστοβάρη.Το καταπράσινο αυτό κτήμα από " δημόσιος πολυχώρος αναψυχής και πολιτισμού" που διαβεβαίωνε ο δήμαρχος μετατράπηκε τελικά στον ιδιωτικό ναό του σύγχρονου lifestyle, στο υπερχλιδάτο μπαρ-ρεστοραν Davinci και στην λέσχη των λάτρεων της Ferrari.
Λογικό ειναι λοιπόν μετα την αγαστή συνεργασία δημοτικών αρχών- εργολάβου, και τις αμέτρητες λαμογιές και υπόγειες συμφωνίες ώστε να χαθει το κτήμα για τον δήμο ο τελευταίος να αισθάνεται πανίσχυρος και να φέρεται σαν τραμπούκος "γάιδαρος σε ξένο αχυρώνα". Έτσι παρά τις εκατοντάδες καταγγελίες και μηνύσεις κατοίκων για συστηματική καταπάτηση του πεζοδρομίου απ το πελατολόγιο του μαγαζιού , η κατάσταση παραμένει η ίδια, με τους μπράβους να συνεχίζουν την ρύθμιση της κυκλοφορίας πάνω στο πεζοδρόμια και τους πεζούς να περπατάνε στον δρόμο.

Αποκορύφωμα της αυθαιρεσίας τους ήταν, όταν πριν λίγες μέρες με την κατασκευή καινούριου, φαρδύτερου πεζοδρομίου ξερίζωσαν ένα μεγάλο δέντρο που μόλις φύτεψε ο δήμος, επειδή εμπόδιζε το πηγαινε-έλα των πελατών τους!
Σημειωτέον ότι κάλυψαν την χωμάτινη τρύπα με μπετό ωστε να διασφαλίσουν ότι κανένα άλλο ενοχλητικό δέντρο δεν θα σταθεί εμπόδιο στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.Έτσι κι εμείς σήμερα οπλιστήκαμε με αξίνες, βαριοπούλες και καλέμια και φυτέψαμε μια αγριελιά μπροστά στο σύμβολο της καταπάτησης αλλά και της glamourάτης διασκέδασης. Φυσικά δεν έλειψε η παρουσία ένστολων, χαφιέδων που μας τραβούσαν κάμερα ακόμα και του ίδιου του διοικητή της ασφάλειας που με νουθεσίες προσπαθούσε να μας αποτρέψει.

Η ανταπόκριση των περαστικών ήταν πάρα πολύ θετική , τα κείμενα τελείωναν στο άψε-σβήσε, κρεμάστηκε ένα πανό, και φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην καταπάτηση κι εμπορευματοποίηση των δημοσίων χώρων.

Απ την μεριά μας εμείς ως αγωνιζόμενοι κάτοικοι, προττάσουμε την άμεση δράση ενάντια σ αυτούς που εμπορεύονται τις ζωές μας και διεκδικούμε χώρους όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να έρχονται σε επαφή ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις, συναποφασίζοντας για τη ζωή και το μέλλον τους.
Η επανακατάκτηση του δημοσίου χώρου και λόγου κρίνεται αναγκαία ώστε να διαρρήξουμε τις κοινωνικές σχέσεις απάθειας και ατομισμού και να επανοηματοδοτήσουμε τις αξίες της χαμένης συλλογικής ζωής.