Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Κανείς πια μόνος!

Στις 10/6 έγινε η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό φροντιστήριο της αλυσίδας φροντιστηρίων ΄΄Σύγχρονο΄΄ στην πλατεία Κάνιγκος, την οποία είχε καλέσει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους απολυμένους καθηγητές Δ.Αμπάτη, Γ.Κυριαζίδη και Φ.Μποτσώλη. Στο κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης ανταποκρίθηκαν πάνω από 150 εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αλληλέγγυοι και συλλογικότητες από τα κινήματα πόλης.
Στήριξαν συνάδελφοι και συναγωνιστές από ΣΕΦΚ, ΟΙΕΛΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, Γ΄ΕΛΜΕ (Δυτ. Αττικής), ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, ΕΛΜΕ Πειραιά, Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου, Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε., Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών & Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΣΕΤΤΕΑ), Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων (ΣΒΕΟΔ), Σωματείο Σερβιτόρων και Μαγείρων, Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (WIND), Σωματείο Εργαζομένων NOKIA SIEMENS NETWORKS A.E, Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής, Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Ν. Σμύρνης.


Συνδικαλιστές μαζί με τους απολυμένους ζητήσαμε την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων που απολύθηκαν για συνδικαλιστικούς λόγους. Η εργοδοσία δήλωσε ότι έχει ήδη απαντήσει πως δεν μπορεί να δεσμευτεί γιατί δεν ξέρει πόσες ώρες θα έχει και ζήτησαν να τους πούμε κάτι νέο. Απαντήσαμε ότι το νέο στοιχείο στην εξέλιξη της υπόθεσης είναι οι αλληλέγγυοι εργαζόμενοι και άνεργοι που κινητοποιούνται και τα δεκάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης από σωματεία και ομοσπονδίες.

Τους θυμίσαμε ότι οι καθηγητές που δούλευαν στο φροντιστήριο από 2 έως και 3 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, διεκδίκησαν την τελευταία χρονιά δώρα και επιδόματα που δικαιούνταν σύμφωνα με τη ΣΣΕ. Η επιχείρηση αναγκάστηκε να τους τα καταβάλει, αλλά την επόμενη χρονιά αρνήθηκε να τους επαναπροσλάβει, επικαλούμενη μείωση ωρών λόγω της κρίσης. Τους καλέσαμε να απαντήσουν πώς είναι δυνατόν να μην έχουν ώρες και ταυτόχρονα να προσλαμβάνουν άλλους καθηγητές. Δεν απάντησαν και επέμειναν στην άρνησή τους να μας δώσουν έγγραφη απάντηση στο αίτημα της επαναπρόσληψης. Όταν κατέβηκαν στην είσοδο του κτιρίου, οι αλληλέγγυοι συνάδελφοι τους υποδέχτηκαν με συνθήματα, όπως «αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», «η αλληλεγγύη η συναδελφική, στα αφεντικά φέρνει ταραχή΄, ΄΄τη νίκη θα φέρει ο αγώνας». Παρ’ όλα αυτά η εργοδοσία αρνείται να δεσμευτεί για την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καταγγέλλει τις εκδικητικές απολύσεις που έγιναν για συνδικαλιστικούς λόγους και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε σε μαζική συγκέντρωση έξω από το φροντιστήριο «Σύγχρονο» στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής την Πέμπτη 17/6 στις 6.00 μ.μ.