Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 39 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΠΡΟΣ ΔΟΜΗΣΗ και ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Παρασκευής κατά παράβαση παλαιότερης απόφασης του με την οποία είχε δεσμευτεί να προστατεύσει το Δάσος από οποιαδήποτε "χρήση΄ αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της 23 Ιουνίου 2010 την ένταξη 39 στρεμμάτων δάσους στο "σχέδιο πόλης" με συντελεστή δόμησης 0,2.
Οι περισσότεροι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων για να αποφύγουν την ψήφιση του εγκλήματος αυτού αποχώρησαν ή δεν προσήλθαν με αποτέλεσμα έντεκα σύμβουλοι να ψηφίσουν υπερ της τσιμεντοποίησης και τρεις να την καταψηφίσουν.

Μέσα σε λίγες ώρες οι δενδροφονιάδες αυτοί ψήφισαν την διάνοιξη περιφερειακής οδού παραλλήλου της Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού πλάτους 10 μέτρων μέσα στο δάσος ενώ παράλληλα "φρόντισαν" και για τη διάνοιξη τεσσάρων "καθέτων" δρόμων πλάτους 8 μέτρων εκάστη χωρίζοντας έτσι το δάσος σε τέσσερις "ενότητες" στις οποίες σε πρώτη φάση θα αναγερθούν κτίσματα (Αναψυκτήρια, προέκταση κερκίδων γηπέδου, και λοιπές εμπορικές χρήσεις) συνολικού προς το παρόν εμβαδού 7.500 τετραγωνικών μέτρων!
Μιλάμε για τουλάχιστον 200-300 πεύκα κομμένα και φυσικά στρώνεται το έδαφος για περαιτέρω υποβάθμιση και καταπάτηση του βουνού.