Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ανταπόκριση από 2η Λαϊκή συνέλευση για το χαράτσι

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας λαϊκή συνέλευση 200 κατοίκων για να συζητήσουμε και να αναλάβουμε δράση ενάντια στον εκβιασμό του κράτους για το χαράτσι στα ακίνητα  και τον άμεσο κίνδυνο  διακοπής του ρεύματος σε όσους κατοίκους δεν έχουν πληρώσει. Ένας βασικός όρος της καθημερινής μας  διαβίωσης  τίθεται υπό αμφισβήτηση προκειμένου να μαζευτούν τα υπέρογκα ποσά που απαιτούν οι ντόπιες και ξένες οικονομικές ελίτ. Πέρα από όλους όσους δεν έχουν εκ των πραγμάτων να πληρώσουν, υπάρχουν και εκείνοι  που αρνούνται. Αρνούμαστε έμπρακτα την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας. Μπροστά στο χάος των διαλυμένων μισθών, συντάξεων, εργασιακών σχέσεων και νοσοκομείων η αντίσταση σε νέους φόρους και εκβιαστικά διλήμματα είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητη.

Σ’ αυτό το κλίμα αποφασίσαμε και πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 25/01 δυναμική παρέμβαση στο Δημαρχείο πετυχαίνοντας την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για  Κατάθεση Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρωνκατά της ΔΕΗ,  και Αίτησης Αναστολής των διακοπών ηλεκτροδότησης με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Την κατάθεση θα αναλάβει η νομική υπηρεσία του Δήμου  εξ’ ονόματος των 268 συμπολιτών μας  που μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να πληρώσουν κι έχουν  προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο του Δήμου (Γραφείο εξυπηρέτησης του πολίτη). Σημειωτέον, το γραφείο εξακολουθεί να λειτουργεί (τηλ. 2132004594,530,503,534, εργάσιμες μέρες 9.00-14.00) και για την δεύτερη δόση του χαρατσιού και όσοι κάτοικοι δεν την πληρώσουν καλούνται να καταθέσουν τα ίδια δικαιολογητικά προκειμένου να σταλθούν  νέα ομαδικά εξώδικα  κατά της ΔΕΗ.   

Επίσης συζητήθηκε και αποφασίστηκε η συγκρότηση τοπικών ομάδων  ανά γειτονιά με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία και δικτύωση και φυσικά την άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που σε κάποιο σπίτι επίκειται διακοπή απ’ τους ιδιώτες εργολάβους της ΔΕΗ. 


Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
Αντίσταση, αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη σε κάθε γειτονιά.