Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Για την παρεμβαση ΜΜΜ στο Νομισματοκοπείο 14/12‏

Την Παρασκευή 14/12 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κοινή παρέμβαση από τις τοπικές συνελευσεις κατοίκων Αγ.Παρασκευής και Χολαργού-Παπάγου και άλλους συναγωνιστές, στο σταθμό μετρό Νομισματοκοπείο, με πρόταγμα τις ελεύθερες μετακινήσεις, την αλληλεγγύη μεταξύ των επιβατών απέναντι στους ελέγχους, την ανταλλαγή των εισιτηρίων, ενάντια σε νέες αυξήσεις, ελέγχους, πρόστιμα και υποτίμηση της μετακίνησης.
 Μοιράστηκαν κείμενα, ακούστηκαν συνθήματα, γίναν συζητήσεις με το διερχόμενο κόσμο καθώς και συμβολικά υπήρχε κουτί όπου οι επιβάτες αφήναν το εισιτήριο τους και άλλοι το έπαιρναν πριν επιβιβαστουν.
 Η παρέμβαση συνάντησε και μια νέα προειδοποίηση από τους υπεύθυνους του σταθμού, που μας ενημέρωσαν πως "απαγορεύεται η διακίνηση πολιτικού υλικού στο χώρο του μετρό"... 
 Οι συντονισμένες παρεμβάσεις από γειτονικές συνελεύσεις περιοχών θα συνεχιστούν με στόχο να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα των ανέργων, εργαζόμενων, φοιτητών, μαθητών σε κάθε γειτονιά να αντισταθούν στην περαιτέρω απομόνωσή τους από την πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά της καθημερινότητας μας, απέναντι στο φόβο, την υποταγή και τον ατομισμό που οι 'από πάνω' θέλουν να καθιερώσουν ως τρόπο ζωής στην κρίση τους.