Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ προς το βιβλιοπωλείο "Ευριπίδης" ΠΛ.ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 5/11 ΩΡΑ 18.30

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ... 
Πριν από ενάμιση χρόνο, οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων εργοδοτών (ΓΣΕΒΕΕ) και των μικροεμπόρων (ΕΣΕΕ) στην συνάντηση που είχαν για τις συλλογικές συμβάσεις στο εμπόριο, κατέστησαν σαφές, ότι "πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός των εμποροϋπαλλήλων". Αυτή η πρόταση υιοθετήθηκε από μικρά και μεσαία αφεντικά συντάσσοντας τον εαυτό τους με το success story της αναδιάρθρωσης, θέλοντας να επωφεληθούν από τις ευεργετικές συνθήκες που τους προσφέρουν κυβερνήσεις και τρόικες. Το αντίστοιχο story βλέπουμε να διαδραματίζεται από το καλοκαίρι και στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης" στο Χαλάνδρι, με την εργοδοσία να πετάει στην κρεατομηχανή της ανεργίας- μετά από 6 χρόνια εργασίας - την εργαζόμενη Ρ. για να προσλάβει μια «νέα» με τα μισά λεφτα βάση την νέας μνημονιακής πραγματικότητας.
 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΡΥΦΤΟ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Τα αφεντικά μπορεί να παριστάνουν ότι δυσφορούν με την «απαιτητική» τρόικα και το "λανθασμένο πρόγραμμα" του δντ, στην πραγματικότητα όμως είναι αυτοί που επωφελούνται από το τσάκισμα των μισθών μας με μοναδικό σκοπό την διάσωση των κερδών τους και της ιδιοκτησίας τους. Και από τη μεριά μας ο μοναδικός μας ρόλος σε αυτό το story είναι να βάλουμε επιτέλους την αξιοπρέπεια και τις ανάγκες μας πάνω απο τις εκκλήσεις τους για θυσίες, επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη και εθνική ενότητα.


Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής συμμμετείχε από την πρώτη στιγμή στις κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης. Ανήκοντας σε μια δομή που καλεί ανθρώπους διαφορετικών κοινωνικών ταυτοτήτων/ιδιοτήτων να συλλογικοποιήσουν τις ανάγκες, τις επιθυμίες αλλά και τις αντιστάσεις τους, δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι απέναντι σε μια αυτόοργανωμένη κινητοποίηση που γίνεται δίπλα από τη γειτονιά μας. Ανέκαθεν επιδίωξή μας ήταν η συνάντηση και η οικοδόμηση συλλογικής συνείδησης και συντροφικών σχέσεων με άλλα μορφώματα οριζόντιας οργάνωσης στους δήμους και σε χώρους δουλειάς. Όταν η κάθε λογής εξουσία επιτίθεται με τόσο αδυσώπητο και συνολικό τρόπο στην ίδια μας την ύπαρξη το εύρος της απάντησής μας πρέπει να είναι ανάλογo. 

Οφείλουμε να πολλαπλασιάσουμε και να ενώσουμε τις γραμμές άμυνάς μας. Θεωρούμε λοιπόν καθοριστικό στοιχείο για την αποτελεσματικότητα των εργατικών αγώνων την έμπρακτη σύνδεσή τους με κοινότητες αγώνα που διαμορφώνονται στις γειτονιές. Και η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς (άνεργος ή εργαζόμενος, φοιτητής ή μαθητης) αναγνωρίζει ένα κομμάτι από τη δική του συνθήκη στην υπόθεση της απολυμένης Ρ. Η μοίρα της θα είναι και δική μας.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ"
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ προς το βιβλιοπωλείο "Ευριπίδης"
ΠΛ.ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ  ΤΡΙΤΗ  5/11 ΩΡΑ 18.30


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.gr