Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΒΙΛΑ ΙΟΛΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ !

Πέμπτη 29 Μαϊου 2014

Το κτήμα Ιόλα άνοιξε ξανά για τους κατοίκους. Φυσικά με αυτό δεν εννοούμε τις προγραμματισμένες θεατρικές παραστάσεις που οργανώνει αυτές τις μέρες ο δήμος Αγίας Παρασκευής, με την "ευγενική παραχώρηση του ιδιοκτήτη", όπως αναφέρει η ανακοίνωση του. Εκδηλώσεις που έτσι κι αλλιώς απευθύνονται μόνο σε όσους κατάφεραν να έχουν πρόσκληση για την παράσταση. Εννοούμε την χθεσινή διάθεση των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής να οικειοποιηθούν το κτήμα ξανά και να αποδώσουν το περιεχόμενο που οι ίδιοι θέλουν σε αυτό.

 Με αφορμή την πρώτη μέρα των θεατρικών παραστάσεων, πάνω από 100 κάτοικοι συγκεντρωθήκαμε χθες έξω απ το κτήμα και παρά τις απαγορεύσεις του ιδιοκτήτη, μπήκαμε στο χώρο, περπατήσαμε, κουβεντιάσαμε, γνωριστήκαμε, δείχνοντας έμπρακτα πως το θέλουμε να είναι. Ανοιχτό, κοινωνικό, ελεύθερο για όλους και για όλες. Υπενθυμίσαμε ότι παραμένει ένας διεκδικούμενος χώρος εδώ και χρόνια για την γειτονιά και υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες για το ότι είναι ρημαγμένος και μονίμως κλειδωμένος. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνέλευση εντός του κτήματος, όπου ομόφωνα και με ενθουσιώδη διάθεση, αποφασίστηκε η συνέχιση των δράσεων οικειοποίησης και υπεράσπισης του κτήματος. Ως επόμενη μέρα δράσεων και εκδηλώσεων, αποφασίστηκε η Κυριακή 15 Ιουνίου. Επόμενο ραντεβού για την συνδιαμόρφωση και συνδιοργάνωση, την Τρίτη 3 Ιουνίου, στις 19.00, στον χώρο της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων, Αγ.Τριάδας και Δημοκρατίας 2.
Τα πάντα συνεχίζονται...

ΙΟΛΑΣ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Περισσότερα για τη βίλα Ιόλα εδώ  http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.gr/search/label/%CE%99%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%82