Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κανένας τραμπουκισμός από ελεγκτή δεν θα μείνει αναπάντητος

Την Τρίτη 21/10 και ώρα 10:10 πραγματοποιήθηκε έλεγχος εισιτηρίων στο λεωφορείο Β5 στη στάση Πεδίον του Άρεως. Όσοι ελέγχονταν προωθούνταν προς τα μπρος και οι πίσω πόρτες έμεναν κλειστές. Στο πίσω μέρος του λεωφορείου έμειναν όσοι δεν είχαν εισιτήριο, στη μεγάλη πλειοψηφία μετανάστες.

Ο ελεγκτής δίνει την εντολή να ανοίξουν οι τρεις πρώτες πόρτες και αποκλείει με το σώμα του τους επιβάτες στην τελευταία, που παραμένει κλειστή. Μία κοπέλα, ενεργό μέλος της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Αγίας Παρασκευής, αρχίζει να διαπραγματεύεται την έξοδό τους από το όχημα που τους απαγορεύεται με το πρόσχημα ότι θα έρθει περιπολικό σύντομα. Η κοπέλα απευθύνεται στους υπόλοιπους επιβάτες τονίζοντας μεγαλόφωνα ότι ο ελεγκτής τους κρατάει παράνομα, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση, και η αντιπαράθεση εντείνεται με σωματικούς πλέον όρους. Ο ελεγκτής διατάζει το κλείσιμο των θυρών και βάζει το σώμα του μπροστά. Η επιβάτης καταφέρνει να φτάσει στη πόρτα και παραμένει εκεί ώστε και οι υπόλοιποι να καταφέρουν να διαφύγουν. Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της εκεί και μέχρι να κατέβει και ο τελευταίος, ο ελεγκτής την κλωτσάει επαναλαμβανόμενα στο σώμα. Ακόμα και σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν αντιδράσεις από το επιβατικό κοινό.

Εν τέλει όλοι οι εγκλωβισμένοι επιβάτες διαφεύγουν χωρίς να τους κοπεί πρόστιμο.
Η συμπεριφορά αυτή είναι μια ακόμα έκφανση στοχοποίησης και αυτοδικίας με στόχο την τρομοκράτηση του δικαιώματος στην ελεύθερη μετακίνηση.

Δεν ανεχόμαστε τον τραμπουκισμό των ελεγκτών
Καταγγέλλουμε την συνενοχή των οδηγών
...και όσον αφορά την απάθεια των συνεπιβατών
Η σιωπή είναι συνενοχή και σύμπραξη
Δε θα συμβιβαστούμε με τη τρομοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. 

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ Παρασκευής

 * Την Πέμπτη 23/10 η Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ Παρασκευής προχώρησε σε παρέμβαση με μοίρασμα κειμένων στην αφετερία του Β5 (κεντρική πλατεία Αγ Παρασκευής) και αποκλεισμό  ακυρωτικών μηχανημάτων σε λεοφωρείο.