Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Μικροφωνική / Συγκέντρωση [Σάββατο 3/1]

Το Σάββατο 3/1 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική-συγκέντρωση στην Αγ.Ιωάννου
ενάντια στην καταστολή της απεργίας στον κλάδο του βιβλίου με την επίθεση των ΜΑΤ στην απεργιακή περιφρούρηση στο βιβλιοπωλείο "Ιανός" {Κυριακή 28/12} στα πλαίσια του αγώνα ενάντια κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια.
Την Κυριακή που μας πέρασε, 28 Δεκεμβρίου, κυβέρνηση και εργοδότες προσπάθησαν να επιβάλουν το Κυριακάτικο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για 8η φορά μέσα στον χρόνο μετά από τροπολογία που ψηφίστηκε στην βουλή. Στα πλαίσια της απεργίας που είχε κηρύξει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας προχωρήσαμε μαζί με το Συντονιστικό Δράσης στην ενίσχυση των απεργιακών περιφρουρήσεων στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου στην Πανεπιστημίου και Ιανός στην Σταδίου. Ήρθαμε αντιμέτωποι με την πιο στυγνή εργοδοσία του βιβλιοπωλείου «Ιανός», η οποία δεν δίστασε να κάνει μηνύσεις και να καλέσει τα ΜΑΤ για να διαλύσει την απεργιακή συγκέντρωση και να συλλάβει εργαζομένους. Παρ’ όλα αυτά η διαδήλωση συνεχίστηκε το απόγευμα στο εμπορικό κέντρο και στάθηκε πάλι μπροστά στον Ιανό και σε άλλα μεγάλα βιβλιοπωλεία. 
Ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Ιανός» Νίκος Καρατζάς επέλεξε να πρωτοστατήσει στο πώς αντιμετωπίζονται οι απεργίες. Όπως και έχει πρωτοστατήσει η συγκεκριμένη αλυσίδα με τις άθλιες εργασιακές συνθήκες και το νέο μέτρο επιτήρησης, τα επονομαζόμενα μηχανάκια καταγραφής των ατομικών πωλήσεων που έχουν επιβληθεί στους εργαζόμενους. Ας το γνωρίζει καλά ο Καρατζάς και το κάθε αφεντικό που επιλέγει να εφαρμόσει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ότι για χάρη της κερδοφορία τους, εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Μέχρι να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν! 

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ 7 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ