Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των κατοίκων Τσακού για την άμεση αποκαθήλωση κεραίας κινητής τηλεφωνίας.


ακολουθεί κείμενο - κάλεσμα των "κατοίκων Τσακού για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας":

Κεραία Κινητής Τηλεφωνία στον Τσακό
Κάποιος αισχροκερδεί σε βάρος της υγείας μας.

Σε πολυκατοικία, που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, στην οδό Καραϊσκάκη αριθμός 21, ανυψώθηκε στο δώμα, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ιδιοκτητών ψευτοκαμινάδα που κρύβει κεραία της εταιρίας VODAFONE!

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του δώματος εκμίσθωσε τμήμα της ταράτσας στην εταιρία Vodafone, χωρίς να υπάρχει η συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών, παραβιάζοντας κατάφωρα τον κοινόκτητο χαρακτήρα της ταράτσας, και τις διατάξεις του Κανονισμού της πολυκατοικίας, για να καρπώνεται ένα υψηλό μηνιαίο μίσθωμα, ενώ κάποιοι άλλοι εκτίθενται–χωρίς καν να το γνωρίζουν- σε κίνδυνο από την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Ο ιδιοκτήτης, που προέβη σε αυτές τις «επιλογές», φυσικά δεν μένει στη γειτονιά μας, παρά μόνο γεμίζει τις τσέπες του, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της μακροχρόνιας έκθεσης στην ακτινοβολία, η οποία βλάπτει σοβαρά την υγεία των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα προσβάλλει την υγεία των μικρών παιδιών.

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, έχοντας προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό, έχουν καταφέρει να μπορούν να ανεβάζουν ανεξέλεγκτα κεραίες, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και με πολύ μεγάλα όρια εκπομπής, τα οποία μόνο οι ίδιες ελέγχουν, με σκοπό την μείωση του κόστους και την κερδοφορία τους αδιαφορώντας για την υγεία των κατοίκων.

Επιπλέον, το καμουφλάζ της κεραίας καθώς και η αλλοίωση της εξωτερική όψης της πολυκατοικίας αποτελούν κατάφωρες πολεοδομικές παραβιάσεις, που όμως η πολεοδομία κάνει ότι δεν τις βλέπει!
Είναι χρέος μας να οργανώσουμε εμείς οι ίδιοι, χωρίς να καθόμαστε να περιμένουμε πότε θα μεριμνήσει κάποιος “υπεύθυνος”, έναν κοινό αγώνα που θα πετύχει την απομάκρυνση της κεραίας της εταιρίας Vodafone από το δώμα της πολυκατοικίας, καθώς και κάθε άλλης κεραίας, η οποία βλάπτει σοβαρά την υγεία των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα προσβάλλει την υγεία των μικρών παιδιών της γειτονιάς μας. Το θέμα αυτό μας αφορά όλους καθώς όσο συνεχίζεται η ασυδοσία των εταιριών η επόμενη κεραία μπορεί να βρεθεί πάνω από το κεφάλι του καθενός μας.

Σας καλούμε να δυναμώσετε την φωνή της γειτονιάς συμμετέχοντας δυναμικά με την παρουσία σας σε κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγ. Παρασκευής
Τετάρτη 13 / 5 στις 19:00 στο Δημαρχείο (Λ.Μεσογείων 415-7)
Απαιτούμε από τον Δήμο Αγ. Παρασκευής και το δημοτικό συμβούλιο:

* Ως πολιτικός προϊστάμενος της Πολεοδομίας να φροντίσει για τον αντικειμενικό έλεγχο της εγκατάστασης της κεραίας και κατά συνέπεια την άμεση ανάκληση της έγκρισης δομικών κατασκευών.

* Όπως έχει ήδη δεσμευτεί με ομόφωνη απόφαση να συμβάλλει έμπρακτα στην απομάκρυνση των κεραιών.
* Να μην δοθεί νέα άδεια για κεραία μέχρι την αλλαγή του νομικού πλαισίου.
Σας καλούμε με την παρουσία σας να συμβάλλετε να υπερασπιστούμε από κοινού το δικαίωμα μας στη ζωή! Ο καθένας ας αναλογιστεί την ευθύνη του!

Συνέλευση Κατοίκων Τσακού
για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας