Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Ανταπόκριση απεργιακών αποκλεισμών (12/11), Κυψέλη


Την Πέμπτη 12/11, ημέρα γενικής απεργίας, μετά την πορεία, η Συνέλευση Αλληλεγγύης στην απολυμένη από τον ΑΒ συναδέλφισσα Ελένη Σ. μαζί με το  Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, πραγματοποίησε απεργιακό αποκλεισμό σε κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλου  όπως και στο απέναντι κατάστημα της Pizza Fun επί της Κερκυρας στην Κυψέλη  από τις 15:00 μέχρι τις 17:30, με την παρουσία 150 ατόμων. Στον αποκλεισμό συμμετείχαν συλλογικότητες,στέκια, καταλήψεις, συνελεύσεις γειτονιών, σωματεία βάσης και αλληλέγγυοι/ες. 

Μοιράστηκαν εκατοντάδες  κείμενα σε εργαζόμενους και καταναλωτές, πετάχτηκαν τρικάκια, ακούστηκαν συνθήματα, κρεμάστηκανπανό και γράφτηκαν συνθήματα. Eνημερώνοντας για την απόλυση της συναδέλφισσας, για το δικαστήριο που έχει οριστεί για 11/12, για την εργοδοτική αυθαιρεσία του ΑΒ Βασιλόπουλου και τις συνθήκες κάτεργου σε όλα τα σούπερ μάρκετ, την υπόθεση στην Pizza Fun αλλά και για την απεργία.
  
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αρκετά θετική, συμμετέχοντας μάλιστα πολλοί από αυτούς στον απεργιακό αποκλεισμό. Υπήρξε έντονη παρουσία μπάτσων καθ' όλη την διάρκεια των δύο αποκλεισμών, τόσο μπροστά από την είσοδο του καταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλο όσο και στον απέναντι δρόμο προστατεύοντας για άλλη μια φορά τα συμφέροντα των αφεντικών. Η κίνηση αυτή, δείχνει ξεκάθαρα τον φόβο των αφεντικών απέναντι στους αδιαμεσολάβητους ταξικούς αγώνες των από τα κάτω.

 Άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας Ελένης Σ.

Αδιαμεσολάβητοι ταξικοί αγώνες σε όλες τις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και στις σχολές.
* Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια(Ευελπίδων) στις 11/12, στις 09:00*

Συνέλευση Αλληλεγγύης στην απολυμένη από τον ΑΒ συναδέλφισσα Ελένη Σ.