Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Η οικονομική διάσταση και η εξόντωση των διωκόμενων

Κομμάτι των πολιτικών διώξεων σε βάρος των αγωνιζόμενων, πέρα από την τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται στην υποβάθμιση της ζωής τους αποτελεί και η οικονομική διάσταση και εξόντωση των διωκόμενων, κάτι που θρέφει και διαιωνίζει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Αγωνιστές που σύρονται να δικαστούν με την -έσχατη για την ατομική ελευθερία-  απειλή προφυλάκισης, φυλάκισης, εξοντωτικών ποινών, περιοριστικών όρων, εγγυήσεων και στην περίπτωση των 5 αγωνιστών φοιτητών, έκδοση στις αρχές ενός άλλου κράτους!, αναγκάζονται να επιβαρύνονται με υπέρογκα οικονομικά ποσά, ώστε να μπορούν να έχουν δικαίωμα νομικής υπεράσπισης στα δικαστήρια. Στην περίπτωση των 5, τα ποσά αυτά αγγίζουν τα 19.000 ευρώ.
Οι αγωνιζόμενοι διαχρονικά διώκονται για την εναντίωσή τους σε πολιτικές λιτότητας, φτώχειας, εκμετάλλευσης,υποτίμησης, ανισότητας, βρισκόμενοι στη θέση και στο πλάι των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, από τους ισχυρούς αυτού του κόσμου. Ως εκ τούτου, δε μπορούν να ανήκουν στους έχοντες και κατέχοντες, στους προνομιούχους του πλούτου, άρα η καταστολή έρχεται να χτυπήσει την ήδη υποτιμημένη κατάσταση αυτών και των οικείων τους και οικονομικά.
Η αλληλεγγύη σε διωκόμενους αγωνιζόμενους ανθρώπους, που δεν έχουν από πίσω τους κρατικά κονδύλια, κομματικά ταμεία, χορηγούς και σπόνσορες, εταιρίες, λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες κλπ, αποκτά ακόμη ένα νόημα όταν μπορεί συλλογικά και αυτόνομα να αντιμετωπίσει και την οικονομική πτυχή των διώξεων.
Καλούμε όσους συλλογικούς φορείς έχουν εκδηλώσει δημόσια τη συμπαράστασή τους και όλα τα κομμάτια του κινήματος αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές, να πλαισιώσουν αφενός και να δημιουργήσουν αφετέρου κινήσεις οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα εν όψει των Συμβουλίων Εφετών στις 7,8 και 11/1/2016.

*για μικρά ποσά λειτουργεί κουτί οικονομικής ενίσχυσης στο Κ*ΒΟΧ στην πλ.Εξαρχείων, Αθήνα
*για μεγαλύτερα ποσά επικοινωνήστε με το support@free5.gr για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό