Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση από το Εφετείο για τις 2 πρώτες δίκες &κάλεσμα για την Δευτέρα 11/1 & ώρα 09.30

Στις 8/1, μια ημέρα μετα την 1η πολύωρη δίκη για τους πρώτους 2 από τους 5, στις 09.00 οι εφέτες ανακοίνωσαν την απόφαση της  , η οποία απέρριψε το αίτημα των Ιταλικών αρχών για έκδοσή τους και απέσυρε τους περιοριστικούς όρους.
Στις 10.00 ξεκίνησε τη 2η δίκη για τους επόμενους δύο συντρόφους η οποία διήρκησε 6 ώρες. Η διαδικασία ξεκίνησε με την παρουσίαση της υπεράσπισης από τους συνήγορους.Στη συνέχεια εξετάστηκαν οι μάρτυρες και έπειτα ακολούθησαν η απολογίες των 2 εκζητούμενων. Στην αγόρευση η εισαγγελέας πρότεινε την έκδοση των 2 συντρόφων, ενώ η διαδικασία έκλεισε με τις τελικές αγορεύσεις των τριών δικηγόρων. Για μια ακόμα ημέρα η δικαστική αίθουσα ήταν κατάμεστη ενώ έξω από το εφετείο συγκεντρώθηκαν περίπου 400 αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες. Οι εφέτες αποφάσισαν τη μη έκδοση των 2 συντρόφων και την άρση των περιοριστικών όρων όπως και στους πρώτους δύο.


Η τρίτη δίκη για τον 5ο εκζητούμενο σύντροφο και αγωνιστή  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11/1 στις 09.30 στο εφετείο Αθηνών στη Λουκάρεως.
Να είμαστε όλοι και όλες εκεί.