Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Από την συγκέντρωση του Σάββατου 10/12 για τις ελεύθερες μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς | ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, από συνελεύσεις γειτονιών, ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις μπάρες, τους ελέγχους, την ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών και τους αποκλεισμούς προτάσσοντας την ελεύθερη μετακίνηση για όλους. Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου, την Ανοιχτή Λαϊκή συνέλευση Περιστερίου, την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, την Συνέλευση Αδιαμεσολάβητης Δράσης Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου-Ζωγράφου και την Συνέλευση πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Η κάθε συνέλευση ξεκίνησε από τη γειτονιά της* με παρέμβαση στα αντίστοιχα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κατευθύνθηκε στο Μοναστηράκι. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα, διήρκησε γύρω στις δύο ώρες και οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν πολύ θετικές. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράστηκαν χιλιάδες κείμενα, κολλήθηκαν αυτοκόλλητα, μπλοκαρίστηκαν τα ακυρωτικά μηχανήματα και η διέλευση των επιβατών ήταν ελεύθερη.


*Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής προχώρησε σε αποκλεισμό των ακυρωτικών μηχανημάτων στο σταθμό του μετρό Νομισματοκοπείο για περίπου μία ώραΚατά την διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν κείμενα, αναρτήθηκε πανό για τις ελεύθερες μετακινήσεις, ακούστηκαν συνθήματα και έγιναν συζητήσεις με το διερχόμενο κόσμο.