Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Συνέλευση ενημέρωσης και συντονισμού των κινήσεων μας ενάντια στις νέες κατασταλτικές μεθοδεύσεις [Παρ 27/1, ΑΣΟΕΕ]

Μετά τη διαδήλωση την πρωτομαγιά του 15′ στο Μιλάνο ενάντια στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης EXPO, οι ιταλικές αρχές ξεκινούν έναν πογκρόμ διώξεων σε όσους διαδήλωσαν εκείνη την ημέρα. Έτσι το ιταλικό κράτος εκδίδει ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε 5 φοιτητές αγωνιστές από την Αγ.Παρασκευή, ενώ συλλαμβάνει και προφυλακίζει 4 Ιταλούς διαδηλωτές από το Μιλάνο.

Μετά από αγώνα δύο μηνών διεθνιστικής αλληλεγγύης αποτρέπονται οι εκδόσεις των 5 με τις αποφάσεις των εφετείων στις 7, 8 και 11 Γενάρη του ‘16. Αυτή ήταν μια πρώτη νίκη του κινήματος, που όμως δεν προεξόφλησε την παύση κάθε δίωξής τους. Τον Απρίλη του 16’ πραγματοποιείται στο Μιλάνο η δίκη των τεσσάρων Ιταλών με αποτέλεσμα μία αθώωση και τρείς καταδίκες.

Οι διώξεις όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς το ιταλικό κράτος ένα χρόνο μετά επανέρχεται. Ο νέος εισαγγελέας πού έχει αναλάβει την υπόθεση προτείνει να γίνει δίκη ερήμην των 5 συντρόφων και του πέμπτου ιταλού διαδηλωτή που καταζητείται. Από την άλλη, ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν επαπειλούμενες διώξεις άλλων 22 διαδηλωτών του NO-EXPO. Ενώ την ίδια στιγμή ο ιταλικός τύπος αποκαλύπτει σκάνδαλα που αφορούν διαπλεκόμενα κέντρα εξουσίας (συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου του Μιλάνου και πρώην διευθυντή της EXPO) σχετικά με την έκθεση. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την αρχική επιλογή κινητοποίησης ενάντια στην EXPO ως σύμβολο λεηλασίας των δημόσιων χώρων, των εκφραστών της μίζας, των μαφιόζων εργολάβων και της υποτιμημένης και απλήρωτης εργασίας. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος στον οποίο έρχεται το νέο κύμα ερευνών.

Από τις 6 Φλεβάρη και μετά αναμένεται να αποφασίσουν οι ιταλικές δικαστικές αρχές αν θα δικάσουν ερήμην τους 5 συντρόφους μας και τον ιταλό διαδηλωτή που διαφεύγει, κατηγορούμενους για τα γεγονότα της διαδήλωσης No Expo, την πρωτομαγιά του ‘15 στο Μιλάνο. 

Απέναντι σ' αυτές τις εξελίξεις καλούμε σε:
Συνέλευση ενημέρωσης και συντονισμού των κινήσεων μας ενάντια στις νέες κατασταλτικές μεθοδεύσεις 
Παρασκευή 27/1 | 19:00 | ΑΣΟΕΕ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής