Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Ενημέρωση από τη δίκη των 4 διαδηλωτών της 12 Φλεβάρη 2012

Την Τετάρτη 29/3 στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως) δικάζονταν οι 4 διαδηλωτές από την μεγάλη συγκέντρωση της 12ης Φλεβάρη του 2012 ενάντια στην ψήφιση του 2ου μνημονίου.

Μιας μέρας ορόσημο για το ανταγωνιστικό κίνημα, όταν 500.000 κόσμου κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι/ες για την επιβολή νέων μέτρων εκμετάλλευσης και φτωχοποίησης που όρισε η καπιταλιστική κρίση μέσω αυτών που αποφασίζουν για τις ζωές μας εντός της Βουλής. Μιας μέρας που σηματοδότησε την περίοδο κοινωνικού ξεσηκωμού του '10-'12, με την τελευταία τόσο μαζική προσπάθεια των καταπιεζόμενων να μπλοκάρουν την περαιτέρω υποτίμηση των λαϊκών στρωμάτων. Μιας μέρας που οι κατασταλτικοί μηχανισμοί των κυβερνήσεων εμπόδισαν λυσσαλέα την επίμονη και δυναμική στάση των διαδηλωτών να προσεγγίσουν το Σύνταγμα και τη Βουλή. Αποκορύφωμα αυτής της καταστολής, ανάμεσα σε δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές, η κακουργηματική δίωξη στο σωρό 4 διαδηλωτών, οι οποίοι φορτώθηκαν όλες τις συγκρούσεις της ημέρας και χωρίς στοιχεία προφυλακίστηκαν για 6 μήνες, ενώ διαπομπεύτηκαν από την αστυνομία με τη δημοσίευση φωτογραφιών τους στα media. Ένας εκ των οποίων είναι ο συναγωνιστής και γείτονας μας Π.Κ. όπου στο πρόσωπό του στοχοποιείται η ακηδεμόνευτη συμμετοχή σε συνελεύσεις γειτονιών και στους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες. 

Η δίκη της Τετάρτης 29/3 τελικά εκ νέου δεν πραγματοποιήθηκε, μετά από αίτημα για αναρμοδιότητα του δικαστηρίου (Εφετείο) να δικάσει την υπόθεση, εκ μέρους ενός εκ των συνηγόρων, αίτημα που έγινε δεκτό και η δίκη παραπέμπεται σε Μικτό Ορκωτό δικαστήριο με άγνωστη προς το παρόν τη νέα ημερομηνία της δίκης. Στο πλαίσιο της παύσης της πενταετούς ομηρίας, υπήρξε αίτημα του Π.Κ. για άρση ενός εκ των περιοριστικών όρων, το οποίο απορρίφθηκε από την έδρα (οι 4 κατηγορούμενοι δίνουν το παρόν μηνιαία σε ΑΤ και έχουν απαγόρευση εξόδου απ'τη χώρα, εδώ και 5 χρόνια). Στη δίκη παραβρέθηκαν 30 περίπου αλληλέγγυοι και συγγενείς των κατηγορούμενων διαδηλωτών.

Η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ.Παρασκευής στέκεται στο πλευρό του Π.Κ και των 3 άλλων διαδηλωτών μέχρι την οριστική απαλλαγή τους από τις κατηγορίες, κατηγορίες που στόχο είχαν και έχουν ολόκληρο το κίνημα.