Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

1/11 Απεργία από τα κάτω – Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας

Την 1η Νοέμβρη γίνεται μια διαφορετική απεργία. Οργανωμένη από τα κάτω, με αιτήματα αυξήσεις στους μισθούς μας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας, ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Γιατί απεργία;

Η απεργία αποτελεί ένα θεμελιώδες όπλο των εργαζομένων ενάντια στην τρομοκρατία των αφεντικών. Κατεβαίνουμε στο δρόμο όλοι και όλες εμείς που βιώνουμε τη καταπίεση στο χώρο εργασίας μας, συλλογικοποιώντας τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις αρνήσεις μας. Είναι μια μέρα που σταματάμε να παράγουμε και να διακινούμε εμπόρευμα για αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και τους δείχνουμε τη δύναμή μας. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να απεργήσουμε αλλά μόνο αν σταθούμε απέναντι στα αφεντικά και μιλήσουμε με δικούς μας όρους μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας κλέβουν καθημερινά. Είναι σαφές εξάλλου ότι έχουμε διαφορετικά συμφέροντα και τίποτα δεν πρόκειται να μας παραχωρήσουν χωρίς αγώνα.

Γιατί από τα κάτω;

Από τα κάτω, δηλαδή οργανωμένη από εμάς τους ίδιους και τις ίδιες, μακριά από τον έλεγχο του κρατικά τροφοδοτούμενου (ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ) και λοιπού κομματικού συνδικαλισμού. Απέναντι σε αυτές τις λογικές φτιάχνουμε και συμμετέχουμε σε αυτοοργανωμένα σωματεία με οριζόντιες διαδικασίες. Από τα κάτω γιατί δεν αρκούμαστε σε απεργίες-πυροτεχνήματα αλλά αποτελούμε κομμάτι ενός ευρύτερου αγώνα ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Γιατί εμείς είμαστε που βιώνουμε την καταπίεση στους χώρους εργασίας, την ανασφάλεια για την καθημερινή μας επιβίωση και καλούμαστε να ζήσουμε με μισθούς χαρτζιλίκια.

Γιατί στηρίζουμε;

Γιατί και η γειτονιά είναι κομμάτι του αγώνα. Γιατί η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής συμμετέχει σε εργατικούς αγώνες, με τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων στη καφετέρια/bar B.Bluz, της εργαζόμενης στη καφετέρια Hound's, των εργαζομένων στην ιστοσελίδα επενδυτήςlive.gr να είναι μόνο μερικοί από τους πιο πρόσφατους. Οι αγώνες αυτοί μας δείχνουν ότι οργανωμένες και οργανωμένοι σε δομές από τα κάτω μπορούμε να σταθούμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά απέναντι σε αυτούς που μας καταπιέζουν.
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους, γιατί ξέρουμε πως:
Δεν είχαμε, δεν έχουμε και δε θα έχουμε ποτέ κοινά συμφέροντα με τα αφεντικά
 

Συγκέντρωση 1/11 - 12:00 Ομόνοια


Στηρίζουμε την απεργία της 1ης Νοέμβρη που καλούν οι:
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής ~ Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών ~
Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών ~ Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ ~ Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού ~ Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσσαλονίκης ~ Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας ~ Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος ~ Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών ~ Συντονιστικό ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αγρίας και τα απελευθερωμένα ωράρια
 
Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής

anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.com
info@askap.gr