Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Έφτασε η ώρα να αντισταθούμε στο άνοιγμα επί πληρωμή του πάρκινγκ στο μετρο - Συζήτηση 27/2 στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της ΑΣΚΑΠ


ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ
 
 
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

 
 ΤΕΤΑΡΤΗ 27/2 στις 19:00
στο αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο
της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής,

Δημοκρατίας 2 & Αγ. Τριάδος 

         
 
Την Παρασκευή 22/2 έγινε η τρίτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιβολή αντιτίμου στο πάρκινγκ του μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας. Η εταιρία του πάρκινγκ έχει ήδη κλείσει τις μπάρες και ετοιμάζεται να εφαρμόσει την επί πληρωμή στάθμευση, αγνοώντας προκλητικά την καθολική διαφωνία κατοίκων, τοπικών συλλόγων, πρωτοβουλιών και συλλογικοτήτων από 3 δήμους (Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Χαλάνδρι).

Οι δημοτικές αρχές φαίνονται ανήμπορες να υπερασπιστούν την δωρεάν στάθμευση και να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ, παρά τα πομπώδη ψηφίσματα και τις ανακοινώσεις. Έτσι οι μόνοι/ες που μπορούν να ματαιώσουν τα σχέδια (της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και POLIS PARK) εμπορευματοποίησης της μετακίνησής μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι/ες, ο απλός κόσμος που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ, αν αποδείξουμε με τη μαζική μας παρουσία και αντίσταση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε άλλον έναν αποκλεισμό και άλλη μια επιβάρυνση στην καθημερινότητά μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την 1η Μαρτίου ξεκινά η εμπορική χρήση του πάρκινγκ με ημερήσια χρέωση 6 ευρώ. Καλούμε όλους/ες σε συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις και δράσεις μας, την Τετάρτη 27/2 στις 19:00 στο αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, Δημοκρατίας 2 & Αγ. Τριάδος.

OΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ