Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Από τις εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου 2019 για τα 10 χρόνια της συνέλευσης


Συνεχίστηκαν τον Σεπτέμβριο οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας της.

θεατρική παράσταση στον κήπο Ιόλα















Την Παρασκευή 13/9, στον κήπο της βίλας Ιόλα, περισσότεροι από 100 κάτοικοι της πόλης και όχι μόνο, θεατρόφιλοι και μη, παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση που έδωσε η Ακτιβιστική ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου με τίτλο "Δως μου ένα φιλάκι" και περιεχόμενο τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας. Αυτοοργανωμένο εγχείρημα, η εν λόγω ομάδα ασχολείται με το θέατρο φόρουμ, μια μορφή τέχνης που επιδιώκει να άρει το διαχωρισμό ανάμεσα σε ηθοποιούς και θεατές και καλεί τους τελευταίους να συμμετάσχουν ενεργά στα δρώμενα επί σκηνής. Οι θεατές ήλθαν λοιπόν σε επαφή με αυτή την όχι και τόσο γνωστή μορφή θεάτρου, προβληματίστηκαν και διερεύνησαν το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλληλοεπιδρώντας ο ένας με τον άλλο αλλά και με τα μέλη της ομάδας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η βραδιά αυτή αποτέλεσε μια ακόμη αφορμή να οικειοποιηθούν οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης, με τα δικά τους μέσα, τον δημοτικό, πλέον, χώρο της βίλας Ιόλα και να αναδείξουν τον κοινωνικό του χαρακτήρα. Ένας χώρος που, όπως αποδείχτηκε, μπορεί κάλλιστα να στεγάσει τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες, λειτουργώντας ελεύθερα, χωρίς οποιοδήποτε αντίτιμο και μακριά από λογικές κερδοφορίας.


εκδήλωση-συζήτηση για την υπεράσπιση των Αγράφων από τις ανεμογεννήτριες



Αρχικά προγραμματισμένη για την κεντρική πλατεία, η εκδήλωση-ενημέρωση για τους αιολικούς σταθμούς στα Άγραφα έλαβε τελικά χώρα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της συνέλευσης την Παρασκευή 20/9. Μέλη της Πρωτοβουλίας Αθήνας για την προστασία των Αγράφων μάς παρουσίασαν τεκμηριωμένα και ενδελεχώς τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η τοποθέτηση των αιολικών σταθμών στην περιοχή, τόσο για το φυσικό περιβάλλον όσο και για τις υφιστάμενες ανθρώπινες παραγωγικές δραστηριότητες. Μίλησαν επίσης και για τις κινητοποιήσεις που γίνονται στα βουνά ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια μεγάλων επενδυτικών εταιρειών που βλέπουν τη φύση ως ένα τεράστιο πεδίο κερδοφορίας.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ