Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

50000 ευρώ για ενοικίαση στολιδιών. Αυτές είναι οι ανάγκες μας;



 

Στη δυστοπική για όλους/ες μας υγειονομική συνθήκη με την εξάπλωση του SARS-CoV-2, είναι ζητούμενο να σπάσουμε τον μονόλογο του κεφαλαίου, του κράτους και των ΜΜΕ πάνω στη διαχείριση των ζωών μας, των συνειδήσεων μας και της ελευθερίας μας. Είναι ζητούμενο να αναδείξουμε τις δικές μας ανάγκες και να προβάλλουμε τις δικές μας απαιτήσεις, αρνούμενοι/ες τόσο τη χειραγώγηση όσο και την υποταγή.
Κεφάλαιο, κράτος και ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπεύθυνοι για την υγειονομική και την οικονομική κρίση που βιώνουμε είμαστε εμείς οι ίδιοι/ες και η τάχα ανεύθυνη συμπεριφορά μας. Εδώ και χρόνια όμως υποβαθμίζουν συστηματικά τη “δημόσια” υγεία αλλά και οτιδήποτε δεν ανήκει στον ιδιωτικό τομέα. Ακόμη και την ώρα της πανδημίας ελάχιστα πραγματοποιήθηκαν για την ενίσχυση των μέσων “δημόσιας” μεταφοράς, των σχολείων, ή των νοσοκομείων, ώστε να αντιμετωπιστεί με καλύτερους όρους. Αντίθετα, μία από τις έγνοιες των διαχειριστών της εξουσίας ήταν να ανοίξει ξανά η οικονομία σε τομείς που είχαν κλείσει, δηλαδή το λιανικό εμπόριο και οι μετακινήσεις εμπορεύματος συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, για να μην πληγούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους στηρίζουν. Και να προχωρήσουν σε ένα σωρό ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις που οι ίδιοι αναγκάστηκαν να κλείσουν. Όσο για τους εργαζόμενους/ες, αυτοί θα πρέπει να αρκεστούν στο να εργάζονται με λιγότερα χρήματα σε χειρότερες συνθήκες (υγειονομικές και οικονομικές), ή σε μια πενιχρή αποζημίωση για την αναστολή εργασίας τους, στην περίπτωση βέβαια που δεν απολυθούν και προστεθούν στους χιλιάδες ανέργους που ήδη υπάρχουν.
Η ζωή μας όμως δεν μπαίνει σε αναστολή. Συνεχίζεται. Και θέλουμε εμείς οι ίδιοι/ες να επιλέγουμε πώς θα τη ζούμε, και όχι να αγχωνόμαστε καθημερινά, για παράδειγμα, για το πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από το σπίτι μας αν δεν βγαίνουμε για να πάμε στη δουλειά, για το αν θα είμαστε σε θέση να πληρώνουμε λογαριασμούς, αν θα είμαστε οι αυριανοί άνεργοι, αν θα βιώσουμε την καταστολή στις γειτονιές μας, και να αγωνιούμε για το ζοφερό μέλλον που αντιλαμβανόμαστε ότι προδιαγράφεται για όλες και όλους μας.
O Δήμος Αγίας Παρασκευής ως κομμάτι του κρατικού μηχανισμού, ακολουθεί την ίδια γραμμή σε οτιδήποτε αφορά τη διαχείριση της πανδημίας. Το δημοτικό συμβούλιο ψηφίζει απαλλαγές τελών για τις επιχειρήσεις σε αναστολή, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια υπέρ των εργαζόμενων που μένουν στην πόλη μας. Ο δήμαρχος ανακοινώνει περιχαρής ότι συμφώνησε με ιδιωτικό θεραπευτήριο να διεξάγονται test-covid με αντίτιμο 45 ευρώ (παρόμοιες συμβάσεις έχουν κάνει πολλές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και άλλοι δήμοι), αλλά δεν κάνει τίποτα ώστε αυτά τα test να γίνονται για παράδειγμα δωρεάν σε κατάλληλα εξοπλισμένα δημοτικά ιατρεία. Η οικονομική επιτροπή του δήμου αποφασίζει να δαπανήσει τεράστια ποσά για να νοικιάσει χριστουγεννιάτικο φωτισμό (περίπου 50000 €, χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος του ρεύματος), λες και δεν υπάρχουν άνεργοι και μετανάστ(ρι)ες στην πόλη που έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα ή μαθητές και φοιτητές που υποχρεώνονται στο απαράδεκτο μέτρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χωρίς να έχουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καμία κρατική ή δημοτική εξουσία δεν πρόκειται να κάνει κάτι για εμάς αν εμείς δεν αγωνιστούμε και δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η σημερινή συνθήκη είναι πράγματι πρωτόγνωρη και ο φόβος για τη νόσο από τον ιό είναι υπαρκτός, δεδομένης και της κατάρρευσης του ΕΣΥ. Αυτοί που μας κυβερνούν όμως δεν έχουν μπει σε “καραντίνα-αναστολή”. Συνεχίζουν να προωθούν τον τρόμο μέσα από τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας (ΜΜΕ). Συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις που χειροτερεύουν τις ζωές μας. Σε εμάς εναπόκειται να τους σταματήσουμε. Όπως πάντα, έτσι και τώρα ο μόνος δρόμος είναι να συναντηθούμε και να παλέψουμε συλλογικά για το παρόν και το μέλλον μας

                                                            ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-        ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ 

-        ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ

                                                         ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

                                   Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής