Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Κάλεσμα σε συγκέντρωση Σάββατο 13/3 στις 13:00 στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής

 Στηρίζουμε την συγκέντρωση που έχει καλέσει το δημοτικό σχήμα Φυσάει Κόντρα το Σάββατο 13/3 στις 13:00 στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής και καλούμε και εμείς με τη σειρά μας τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομοκρατία στις γειτονιές μας.




παραθέτουμε το κείμενο της συνέλευσης ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομοκρατία στις γειτονιές μας.

 

Έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας και τις ζωές μας!



H αστυνομοκρατία πλέον κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας. Η πανδημία συνεχίζει να αντιμετωπίζεται από το κράτος με όρους όχι κοινωνικούς, ούτε ιατρικούς, αλλά στρατιωτικούς. Η απαγόρευση είναι η κανονικότητα που βιώνουμε. Όσοι/ες διαφωνούν με την κρατική διαχείριση και επιλέγουν να διαχειριστούν συλλογικά και με διαφορετικούς όρους τις ζωές τους, καταστέλλονται βίαια. Την ίδια στιγμή οι "σωτήρες" μας όχι μόνο δεν έχουν παγώσει την αντικοινωνική πολιτική τους, αλλά αξιοποιούν στο έπακρο την παρούσα συγκυρία για να εφαρμόσουν μέτρα και νόμους που εντείνουν την εκμετάλλευσή μας. Οι φοιτητές που δεν θέλουν την αστυνομία μέσα στις σχολές τους ξυλοκοπούνται. Στη Ν. Σμύρνη κάτοικοι που διαμαρτύρονται για πρόστιμα ξυλοκοπούνται βάναυσα από τις δυνάμεις καταστολής στην γεμάτη με κόσμο κεντρική πλατεία της πόλης.
Σαν κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, ήδη από την πρώτη καραντίνα είχαμε στοιχεία που υποδείκνυαν τη κρατική διαχείριση της πανδημίας. Ματατζήδες χρησιμοποιήθηκαν, χωρίς επιτυχία λόγω της άμεσης απάντησης κατοίκων και θαμώνων, για να κατασταλεί - η με τους δικούς μας όρους- παρουσία μας στην πάνω πλατεία του Αη Γιάννη, σε ένα ανοιχτό δημόσιο χώρο.
Η απεργία πείνας του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με όρους εκδίκησης και μικροπολιτικής, αδιαφορώντας για την εξέλιξη ενός νεκρού απεργού πείνας. Όσοι/ες διαδηλώνουν βρίσκουν απέναντί τους αύρες, ΜΑΤ, μηχανάκια της "ΔΡΑΣΗΣ", ξυλοδαρμούς, προσαγωγές, συλλήψεις. Η σημερινή δημοκρατία πέρα από τα δικαιώματα των κρατουμένων δεν υπολογίζει πλέον ούτε το δικαίωμα της συνάθροισης. Στη γειτονιά μας, το Σάββατο 6/3 στην λαϊκή αγορά του νομισματοκοπείου οι κάτοικοι αντίκρυσαν μηχανάκια της " ΔΡΑΣΗΣ" και ματατζήδες μέσα στον κόσμο να κυνηγάνε και να τραβολογούν αγωνιζόμενες/ους που πραγματοποιούσαν ανακοινωμένη παρέμβαση για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, με αποτέλεσμα 2 προσαγωγές και μια σύλληψη. 
Στη συνέχεια στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων αγίας παρασκευής, την ώρα της προγραμματισμένης εβδομαδιαίας συνέλευσης, κόσμος μαζεύτηκε αντανακλαστικά μετά την καταστολή της παρέμβασης στην λαϊκή για να συζητήσει σχετικά, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν μπροστά μας και απαίτησαν τη διάλυση των συγκεντρωμένων που βρισκόντουσαν στον εξωτερικό χώρο. Δηλώσαμε, ότι η δημόσια συνάθροιση με μέτρα ατομικής προστασίας δεν απαγορεύεται και υπερασπιζόμαστε τον κοινωνικό χώρο της γειτονιάς μας και το δικαίωμα (συνταγματικά κατοχυρωμένο άλλωστε) να συζητάμε ελεύθερα. 
Ζούμε καιρούς φρονηματικής και πολιτικής στοχοποίησης όσων αντιφρονούντων βγαίνουν στον δρόμο. 

Οι αγώνες απέναντι στο τέρας του αυταρχισμού δεν μπαίνουν σε καραντίνα, η βαρβαρότητα και η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει. 

Να μην μένουμε αμέτοχοι σε περιστατικά αστυνομικής βίας.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ