Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 8ΜΜ

 

Πριν από δύο εβδομάδες εκδόθηκε από το δικαστήριο προσωρινή διαταγή που απαγορεύει την τοποθέτηση και λειτουργία τραπεζοκαθισμάτων στο πάρκο της Αγίας Τριάδας. Την Δευτέρα 8/7 το τριμελές διοικητικό πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής για αναίρεση της παραπάνω απόφασης. Επομένως η προσωρινή διαταγή είναι σε ισχύ μέχρι την οριστική εκδίκαση της προσφυγής των κατοίκων.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα τραπεζοκαθίσματα πρέπει να αποσυρθούν και ο χώρος πρασίνου να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση να αποδοθεί στην κοινή χρήση. Μέχρι στιγμής έχει συμβεί μόνο το πρώτο. Οι υπόλοιπες παρεμβάσεις του επιχειρηματία καθώς και ο πλαστικός χλοοτάπητας που τοποθετήθηκε για να καλυφθεί το γρασίδι παραμένουν . Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Δήμος, προκειμένου να λειτουργήσουν τα τραπεζοκαθίσματα, έχει διακόψει το πότισμα του γκαζόν όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο αλλά στο σύνολο των παρτεριών του πάρκου με αποτέλεσμα αυτά να βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση.
Απαιτούμε από τον επιχειρηματία να εφαρμόσει άμεσα την δικαστική απόφαση και από την δημοτική αρχή να αναλάβει την πολιτική και νομική ευθύνη που της αναλογεί και να μεριμνήσει για την άμεση εκτέλεση της απόφασης στο σύνολό της λειτουργώντας έστω και την ύστατη ώρα υπέρ των συμφερόντων των κατοίκων.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το επιστέγασμα του τρίμηνου αγώνα των περίοικων του πάρκου και ευρύτερα των κατοίκων και συλλογικοτήτων της Αγίας Παρασκευής που με σθένος και επιμονή εκδήλωναν την αντίθεσή τους στα σχέδια του Δήμου και του επιχειρηματία, υπερασπιζόμενοι μέσα από ανοιχτές και συλλογικές διαδικασίες (συγκεντρώσεις, μουσικές βραδιές, κοινά γεύματα...) τον ελεύθερο χαρακτήρα των δημόσιων χώρων . Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε σε νέα συγκέντρωση την Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 8 το βράδυ προκειμένου να σχεδιάσουμε όλες και όλοι μαζί τα επόμενα βήματά μας.
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ