Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Κείμενο κατάληψης δημαρχείου Αγίας Παρασκευής

Μετατρέπουμε το δημαρχείο σε χώρο αγώνα και αντιπληροφόρησης απέναντι στη νέα επίθεση (κρατους, συγκυβέρνησης, τρόικας, ΔΝΤ, ΕΚΤ, αφεντικών) μέσων των νέων αντικοινωνικών μέτρων που στοχεύει στην νέα ολοκληρωτική εκμετάλλευσή μας.


Σπάμε τη σιωπή και τη συναίνεση που θέλουν να επιβάλλουν με τη βία τα παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ. Δεν ξεχνάμε την Κυριακή 12/2, μέρα οργής και κοινωνικού ξεσηκωμού που αντιμετώπισε την καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις που υπερασπίζονται όσους μας καταδυναστεύουν.


Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του συλληφθέντα φίλου, γείτονα και συναγωνιστή μας  Π.Κ., που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, επειδή διαδήλωνε συλλογικά μαζί μας  στη μαζικότερη συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών.
Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης για κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο που συνελλήφθη στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της 10-12 φλεβάρη 2012.


Καλούμε τους κατοίκους και εργαζόμενους της Αγ.Παρασκευής να συναντηθούν στις συνελεύσεις μας και να αντισταθούν στη μιζέρια και στην εξαθλίωση που μας οδηγούν. Καλούμε τους/τις ανέργους σε συσπείρωση.


Καλούμε τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης και το σωματείο του δήμου να συμμετέχουν από κοινού στην κατάληψη και στις δράσεις στη γειτονιά μας.


Καλούμε κάθε συνέλευση κατοίκων να συνεχίσει τις αποκεντρωμένες κινήσεις αντίστασης και αλληλεγγύης, για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.. 


Δημιουργούμε μια ζωντανή κινηματική και κοινωνική καθημερινότητα στο κατηλειμμένο δημαρχείο.


Τετάρτη 15/2 
  • από το πρωί μοιράσματα κειμένων στους δρόμους, σε χώρους εργασίας, σε σχολεία και γειτονιές.
  • στις 14.00 φέρνουμε φαγητό και τρώμε όλες-οι μαζί στην κατάληψη
  • στις 19.00 ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης

Κατάληψη Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής
(Λ. Μεσογείων, κοντά στην κεντρική πλατεία Αγ.Παρασκευής)