Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αφίσα για το ειδικό σχολείο κωφών & βαρηκοων

ΓΕΙΤΟΝΕΣ & ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ 
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ…

Χίλια μπράβο λοιπόν στους ανθρωπιστές της εξουσίας, τους ιεραπόστολους του χρήματος και της οικονομίας, τους εθνοσωτήρες πολιτικούς μας και λοιπούς κυβερνητικούς υπαλλήλους. Αφού «περιποιήθηκαν» τα μεροκάματα και τις συντάξεις μας, τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας, τα τιμολόγια της ΔΕΗ και τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού ΣΑΚΑΤΕΨΑΝ δηλαδή τον ΜΙΣΘΟ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ και τη ΖΩΗ ΜΑΣ, αφού κυνήγησαν εμάς, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές και τους μαθητές και μας «κέρασαν» την κρίση τους μέσα από την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ του ΧΡΕΟΥΣ, είπαν να ξεκάνουν μια και καλή αυτούς που περισσεύουν.

Αφού υπέδειξαν ως πηγή του κακού τους τοξικομανείς, τις εκδιδόμενες γυναίκες και τους αστέγους (αντί των μαφιόζων, των νταβατζίδων και των τραπεζιτών), αφού βάφτισαν εστίες ανομίας τις κοινότητες των φτωχών και των αγωνιζόμενων ανθρώπων, είπαν να τελειώνουν και με τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που πιάνουν πολύ χώρο και χρήμα στα «σχέδια εξόδου από την κρίση τους». Πραγματικά μεγάλοι μάστορες στις περικοπές, μείωσαν από την μία μέρα στην άλλη το ποσοστό αναπηρίας των χρόνια πασχόντων (άτομα με μεσογειακή αναιμία, αυτισμό, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβητικοί κα.) από 67% σε 50%! Όλοι αυτοί δηλαδή που ήταν «ακατάλληλοι» για δουλειά, τώρα μπορούν μια χαρά να δουλεύουν μέχρι τα 67 (ακόμη κι αν κάποιοι δεν έχουν προσδόκιμο όριο ζωής ούτε τα 60), να ζουν χωρίς επίδομα αναπηρίας, να πληρώνουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, μερικώς αν εργάζονται και εξ ολοκλήρου αν είναι άνεργοι!
Και αν όλα αυτά μας φαίνονται «έλα μωρέ υπερβολές», «ακρότητες», «πω κοίτα να δεις τι συμβαίνει στον κόσμο», δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε δίπλα μας, ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, που όπως όλα τα ειδικά σχολεία έχουν μείνει χωρίς πρόγραμμα μεταφορών και εξαιρετικές ελλείψεις εκπαιδευτικών. Όλα αυτά βέβαια είναι η αρχή αφού ετοιμάζουν τη διάλυση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, την μη ισότιμη αντιμετώπιση των μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή/και Αναπηρία και τη σίγουρη απόλυση των περισσοτέρων αναπληρωτών της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Σήμερα περισσεύει μια ομάδα μαθητών με ειδικές ανάγκες και εξαιρετικές ικανότητες. Σήμερα ο «Καιάδας» βαθαίνει με την απειλή κλεισίματος ενός σχολείου. Τα γκρεμοτσακίσματα ολοένα και περισσοτέρων από εμάς μυρίζουν φασισμό… 

ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΜΕ...
  
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής
anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.com