Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ανταπόκριση από την εκδήλωση αλληλεγγύης σε μετανάστες/πρόσφυγες‏

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στο θεατράκι του 2ου Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αλληλεγγύης σε μετανάστες και πρόσφυγες από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής και την Αυτοοργανωμένη Ομάδα Χορού. 

Σκοπός ήταν να μαζευτούν χρήματα* για την αγορά φαρμάκων και η δημόσια παρέμβαση στην πόλη για το ζήτημα στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης και της δημιουργίας κοινών κοινοτήτων μεταξύ ντόπιων και μεταναστών. Η εκδήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς δράσεων και παρεμβάσεων στην πόλη από την συνέλευση σχετικά με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παράσταση από την αυτοοργανώμενη ομάδα χορού ενώ συνεχίστηκε με προβολή του ντοκιμαντέρ μίκρου μήκους «Μη με λες ξένο» από την ομάδα ενάντια στα κέντρα κράτησης "Musaferat". Το ενημερωτικό βίντεο αναφέρεται στο μεταναστευτικό ζήτημα και στα γεγονότα που έλαβαν μέρος τους καλοκαιρινούς μήνες στη Μυτιλήνη. Ακολούθησε συζήτηση των παρευρισκόμενων ενώ έγινε συζήτηση και μέσω τηλεφώνου με Σύριο συναγωνιστή που βρίσκεται στην Λέσβο ως διερμηνέας, ο οποίος μας ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο Νησί. 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ  
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ, 
ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ & ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ  
ΤΕΙΧΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ

***
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ.Παρασκευής
Αυτοοργανωμένη ομάδα χορού


*Το χρήματα που μαζεύτηκαν από την εκδήλωση είναι 470 ευρώ.