Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Συγκέντρωση- Διαμαρτυρία


Την Τρίτη 22/9 συγκέντρωση - διαμαρτυρία στο Σύνταγμα. Ώρα: 18.30

Μετά από τις τελευταίες εξαγγελίες του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με το Π.Δ. του Υμηττού και τους Νέους Αυτοκινητοδρόμους Υμηττού η Πρωτοβουλία Αγώνα προχώρησε σε συνέλευση όπου αποφασίσαμε :

Όσον αφορά το Π.Δ. "Προστασίας" του Υμηττού οι γενικές και αόριστες τροποποιήσεις που εξαγγέλθηκαν δεν αλλάζουν την ουσία και το πνεύμα του προηγούμενου προτεινόμενου σχεδίου, αφού το καθεστώς προστασίας παραμένει διάτρητο, δεν απομακρύνονται οι οχλούσες χρήσεις, δεν αποτρέπεται η περαιτέρω δόμηση. Ενδεικτική της αντίληψης για την «προστασία» του είναι η πρόθεση του υπουργείου να φυτέψει αναψυκτήρια στην απολύτου προστασίας Ζώνη Α. Έτσι προχωρούν στην οικοπεδοποίηση του τελευταίου αδόμητου χώρου στο βουνό τσιμεντώνοντας κάθε ελπίδα για καλύτερη ζωή στην πόλη.

Όσον αφορά τους Νέους Αυτοκινητοδρόμους κρίνουμε ότι με τη βιαστική εξαγγελία του υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για τη δημοπράτηση των δρόμων με προθεσμία για κατάθεση των προσφορών τις 22 Δεκεμβρίου 2009, μια μέρα πριν την προκήρυξη των εκλογών, η κυβέρνηση έδειξε το καλό της πρόσωπο στους «προστάτες» κατασκευαστές, καθώς η δημοπράτηση μένει να επικυρωθεί από τη νέα Βουλή, ενώ η εξαγγελία δεν συνοδεύτηκε από δημοσίευση της νέας περιβαλλοντικής μελέτης ως όφειλε, παρότι επικαλούνται ότι υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχεδιασμό. Με τις κινήσεις αυτές η κυβέρνηση έδειξε ότι για ακόμα μια φορά δεν έχει λάβει υπόψη της τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών και τις τεκμηριωμένες ενστάσεις της επιστημονικής κοινότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι επίσης τραγελαφική η τοποθέτηση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκριώτη και Γ. Μανιάτη που το μόνο που βρήκαν να σχολιάσουν είναι ότι δεν θα προλάβουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι να προετοιμαστούν μέσα σε τρεις μήνες.

Απέναντι σε όλα αυτά απαντάμε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να ζούμε σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια πόλη ανθρώπινη. Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την ανάγκη να μη γίνει ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής θυσία στο βωμό του κέρδους των εργολάβων και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, γιατί ιδιαίτερα μετά και τους τελευταίους εμπρησμούς που κατέκαψαν το Λεκανοπέδιο, οι νέοι αυτοκινητόδρομοι, υπόγειοι και υπέργειοι, οι κόμβοι και οι σήραγγες δεν θα καταστρέψουν μόνο τον Υμηττό και τις γειτονικές συνοικίες αλλά και τη ζωή όλων των κατοίκων της Αττικής.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 22 Σεπτέμβρη
στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 6.30 μ.μ.

Συμμετέχουμε σαν Ανοιχτή Συνέλευση Αγίας Παρασκευής.

Να είμαστε όλοι εκεί