Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ









Περισσότεροι απο 500 άνθρωποι όλων των ηλικιών παραβρέθηκαν στον δημόσιο χώρο του πρώην στρατοπέδου Σπυρούδη το Σαββατοκύριακο 13-14 Μάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο, στις 16.00 με την προβολή της ταινίας "Its a free world" του Ken Loach, στον χώρο του πέτρινου κτιρίου. Κόσμος στο Σπυρούδη υπήρχε απ το πρωί του Σαββάτου βέβαια, κι ευχαριστούμε όλους εκείνους και εκείνες που αν και μας έβλεπαν για πρώτη φορά βοήθησαν με ενθουσιασμό στο δύσκολο έργο του στησίματος των συναυλιών.

Στις 20.00 ξεκίνησαν οι συναυλίες μέσα στο πέτρινο, όπου έπαιξαν 6 συγκροτήματα,εκ των οποίων τα 3 μαθητικά(dualies,Quaich,another girl under the sea). Η προσέλευση ήταν πολύ μαζική ,ειδικά από νέους. Φυσικά δεν έλειψε και η παρουσία αστυνομικών, όπου μετά την απαραίτητη επόπτευση αποχώρησαν.

Την Κυριακή μέχρι τις 6 το απόγευμα κυριαρχούσαν τα παιχνίδια στο ύπαιθρο, δραστηριότητες για παιδιά και live graffiti ομορφαίνοντας τα κτίρια που μας περιβάλλουν.

Στις 19.00 ξεκίνησε η συζήτηση με 60-70 άτομα όπου συμμετείχαν και άνθρωποι από ανάλογες συνελεύσεις στο Μπραχάμι και στο Χαλάνδρι. Κατά τις τοποθετήσεις πήραν τον λόγο κάτοικοι πολλοί απ τους οποίους ήρθαν για πρώτη φορά και μίλησαν με θερμά λόγια για το πρωτόγνωρο εγχείρημα μιας λαικής συνέλευσης κατοίκων και το πόσο ελπιδοφόρο είναι σε σχέση με τα υπάρχοντα οργανωτικά σχήματα στις γειτονιές, όπως οι δημοτικές παρατάξεις,οι σύλλογοι κτλ.

Μέσω της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας και της ανιδιοτέλειας όλα μπορούν να αλλάξουν προς την κατεύθυνση που θέλουμε.
Τα πάντα συνεχίζονται..

Ραντεβού την Κυριακή 21/03, ώρα 18.00 στον ίδιο χώρο του πέτρινου κτιρίου να συζητήσουμε την προοπτική στέγασης της συνέλευσης και την δημιουργία ενός μόνιμου σημείου αναφοράς των κατοίκων στην πόλη.
Έναν χώρο αυτοδιευθυνόμενο, όπου όλοι μας θα μπορούμε να οργανώνουμε δραστηριότητες,να ανταλλάσσουμε εμπειρίες καi απόψεις και να συναποφασίζουμε για τη ζωή και το μέλλον μας.