Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Όλοι την Τρίτη 5/10/2010 στις 6μ.μ. στο δημοτικό συμβούλιο

Την Τρίτη 5/10/2010 στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής συζητείται η "Εκδίκαση ενστάσεων κατά της υπ' αριθμ. 194/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου "Έγκριση σταδίου Β1 Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης -Αναθεώρησης περιοχής ΠΕ 3 (Αιγαίου Πελάγους & Νεαπόλεως) του δήμου Αγίας Παρασκευής"

Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Παρασκευής κατά παράβαση παλαιότερης απόφασης του με την οποία είχε δεσμευτεί να προστατεύσει το δάσος από οποιαδήποτε «χρήση» αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της 23 Ιουνίου 2010 την ένταξη 39 στρεμμάτων δάσους στο σχέδιο πόλης με συντελεστή δόμησης 0,2. Οι περισσότεροι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων για να αποφύγουν την ψήφιση του εγκλήματος αυτού αποχώρησαν ή δεν προσήλθαν με αποτέλεσμα έντεκα σύμβουλοι να ψηφίσουν υπέρ της τσιμεντοποίησης και τρεις να την καταψηφίσουν. Τα ονόματα των συμβούλων που ψήφισαν υπέρ είναι τα εξής: Α. Σιδέρης, Μ. Χάρχαρος, Γ. Γουργούλης, Α. Μοσχονά, Π. Πολίτη, Α. Γάκη, Μ. Γαβράς, Δ. Σκουλάς, Χ. Ματζανάς, Γ. Μυλωνάκης Ι. Κουτσουρά και βέβαια ο εισηγητής του τερατουργήματος δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος. Μέσα σε λίγες ώρες οι δεντροφονιάδες αυτοί ψήφισαν την διαπλάτυνση περιφερειακής οδού (της οδού Γραβιάς) παραλλήλου της Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού πλάτους 10 μέτρων μέσα στο δάσος ενώ παράλληλα "φρόντισαν" και για τη διάνοιξη τεσσάρων "καθέτων" δρόμων πλάτους 8 μέτρων εκάστη χωρίζοντας έτσι το δάσος σε τέσσερις "ενότητες" στις οποίες σε πρώτη φάση θα αναγερθούν κτίσματα (Αναψυκτήρια, προέκταση κερκίδων γηπέδου, και λοιπές εμπορικές χρήσεις) συνολικού προς το παρόν εμβαδού 7.500 τετραγωνικών μέτρων! Μιλάμε για τουλάχιστον 200 με 300 πεύκα κομμένα.

Απέναντι σε αυτήν την απόφαση υπήρξε ένσταση από κατοίκους της Αγ. Παρασκευής η οποία εκδικάζεται σήμερα Τρίτη 5 Οκτώβρη στο δημοτικό συμβούλιο στις 6μ.μ.