Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ενημέρωση από την προηγούμενη εβδομάδα


Η  συνέλευση της ΑΣΚΑΠ (Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ.Παρασκευής) τη Δευτέρα 21/11, ήταν η επόμενη της δημόσιας καλεσμένης λαϊκής συνέλευσης και της παρέμβασης που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αγ.Παρασκευής για το θέμα της αρνησης πληρωμής του φόρου ακίνητης περιουσίας μεσω της ΔΕΗ (aka χαρατσι). Μετά την παρέμβαση της ΑΣΚΑΠ στο δημ.συμβούλιο ο δήμος ανακοίνωσε το εξής ψήφισμα καθώς και εξώδικο προς τη ΔΕΗ. Παράλληλα προχώρησε στην εξυπηρέτηση όσων επιλέγουν να μην πληρώσουν το χαράτσι, μέσω του Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολίτη με τις εξής οδηγίες .



Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ως θετική από τη συνέλευση, αλλά όχι ικανοποιητική σε σχέση με τα αιτήματα μας, αλλά και για τη συνέχιση του αγώνα απέναντι στη νέα εξοντωτική επίθεση που εκβιάζει την κοινωνική συναίνεση για τη θυσία κάθε κοινωνικού αγαθού διαβίωσης μας, και απειλεί να αφήσει χωρίς ρεύμα εμάς και τους γείτονές μας. Θεωρούμε πως μέσω αυτής της κίνησης ο Δήμος, μέχρι να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις από τα θεσμικά όργανα του κράτους (ΣτΕ), δεν μπορεί να εγγυηθεί και να προτρέψει τους κατοίκους να αντισταθούν πραγματικά. Συνεχίζει να μεταφέρει την ατομική ευθύνη σε όποιον/α αποφασίσει να μην πληρώσει (που μόνο αποτρέπει και όχι προτρέπει) και αρνείται να εμπλακεί σε διαδικασίες πρακτικής λύσης απέναντι στα κομμένα ρεύματα.
Στη συνέλευσή μας αποφασίσαμε πως συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε και αποφασίσαμε:


- Να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και όχι ατομικά τις διαδικασίες που κερδίζονται. 
Τη Δευτέρα 28/11 καλούμε στην εβδομαδιαία συνέλευση της ΑΣΚΑΠ όσες/ους επιλέγουν να πληρώσουν μόνο το ρεύμα στην τράπεζα, να συναντηθούμε, να συγκεντρώσουμε τις αποδείξεις πληρωμής και να κινηθούμε μαζί για τις περαιτέρω ενέργειες. Είτε με την παρουσία μας στο Γραφείο του Δήμου είτε με άλλους τρόπους που θα αποφασίσουμε μαζί. Καλούμε επίσης όσους/ες επιλέγουν να μην πληρώσουν καθόλου τους λογαριασμούς να βρούμε κοινά πεδία δράσης.


- Συζητάμε προτάσεις για επόμενες κινήσεις μας.
* Ενημερωτικό κείμενο της συνέλευσης για το θέμα, που θα διακινηθεί σε σπίτια, πολυκατοικίες, δρόμους, γειτονιές, διαδίκτυο. 
*Οργάνωση δικτύου ενημέρωσης σε περιπτώσεις διακοπών συνδέσεων παίρνοντας τα τηλέφωνα όσων δε θα πληρώσουν το χαράτσι
* Ανάρτηση πανό σε σημεία της πόλης
* Μαζική παρέμβαση στη ΔΕΗ που υπαγόμαστε (σε συνεργασία και με άλλες συνελεύσεις κατοίκων)
* Συμμετοχή σε συγκέντρωση στο ΣτΕ στις 2 Δεκέμβρη όπου συζητείται η συνταγματικότητα των νέων φόρων
* Πορεία στις γειτονιές μας και μοιράσματα κειμένων.
* Απεύθυνση σε σωματεία τεχνικών της ΔΕΗ
** Συνέχιση και ενίσχυση των κινήσεων αλληλοβοήθειας στην καθημερινότητά μας απέναντι στην κρίση, την ανεργία, την ακρίβεια, το φόβο και την εξαθλίωση.


Σαν ΑΣΚΑΠ (και σε συμπόρευση με τη Λαική Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου) στηρίζουμε έμπρακτα την Κατάληψη που πραγματοποιείται από εργαζόμενους της ΔΕΗ στο κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Δ.Ε.Η. στη Λ.Μεσογείων στο Χολαργό. Θεωρούμε πως στο βαθμό που η κίνηση αυτή ξεπερνάει κομματικά, ψηφοθηρικά, γραφειοκρατικά και συντεχνιακά σχέδια εκτόνωσης του αγώνα και εφόσον προωθεί την κινηματική αντίσταση, σαμποτάροντας παράλληλα την ομαλή επίδοση και εφαρμογή των χαρατσιών, είναι σημαντική. Εναντιωνόμαστε στις απειλές της Διοίκησης της ΔΕΗ, της εισαγγελίας και της αστυνομίας για καταστολή της κατάληψης.


Αγώνας - Κοινότητα - Αλληλεγγύη. Κανείς πια μόνος!

Απο την πλευρά μας συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως μόνο μέσα από την άμεση και μαζική αλληλέγγυα επέμβαση των κατοίκων σε κάθε γειτονιά, μπορεί να υπάρχει μια ουσιαστική άμυνα απέναντι σε εργολάβους και αρχές που θα  έρθουν να εφαρμόσουν την τιμωρία για όσους επιλέγουν να μη δηλώσουν υποταγή στην περαιτέρω εξαθλίωσή τους ώστε να επιβιώσουν τα κέρδη των τραπεζών και το γενικότερο καπιταλιστικό όνειρο καθημερινής εκμετάλλευσης που μας έχει φέρει σε αυτήν την κατάσταση σήμερα. Επίσης δεν μπορούμε να δούμε το ζήτημα ενός φόρου, ή και του ίδιου του ηλεκτρικού ρεύματος ως μια μεμονωμένη διεκδίκηση, παρά ένα κομμάτι του αγώνα που έχουμε επιλέξει να κάνουμε για να ζήσουμε επιτέλους σαν άνθρωποι, μέσα από δομές αλληλοβοήθειας έξω από χρήμα, κέρδη, αφεντικά  που διαμεσολαβούν κάθε μεταξύ μας σχέση. 


Τίποτα δε χαρίζεται, τα πάντα κατακτιούνται !