Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ανταπόκριση από το διήμερο 17 - 18/ 12

Το Σάββατο 17/12 έγινε η αποφασισμένη διαδήλωση ενημέρωσης ενάντια στο χαράτσι, που ξεκίνησε κατά τις 13:00 από την πλατεία Αγ. Ιωάννη. 
Στην πορεία προπαγάνδισης της άρνησης πληρωμών σε κάθε εκβιαστική φοροείσπραξη, ανταποκρίθηκαν επίσης ατομα απο  Χαλάνδρι, Γλυκά νερα , Κυψέλη και Ραφήνα από τις αντίστοιχες λαικές συνελεύσεις κατοίκων.
Μοιράστηκαν κείμενα και ακούστηκαν συνθήματα όπως : Ανυπακοή σε εργολάβους και ΔΕΗ, κράτος και ΔΕΗ Ακούστε το καλά, το κόψιμο του ρεύματος σε Αγία δεν περνά, τζαμπατζήδες είναι, κράτος και αφεντικά, άρνηση πληρωμών σε κάθε γειτονιά κ.α.  Η πορεία πέρασε από κάποιες περιοχές του Δήμου (Αγ.Ιωάννης, Παράδεισος, Κοντόπευκο) και κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Αγ.Παρασκευής.


Εκεί πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη παρέμβαση ενάντια στην εμπορευματοποίηση της πλατείας από Δήμο και επιχειρηματίες με τις προκλητικές χριστουγεννιάτικες εγκαταστάσεις (παγοδρόμιο, καρουζέλ κ.α ). 

Για περίπου τρία τέταρτα επιτεύχθηκε το κλείσιμο του ταμείου του παγοδρομίου, παρά την αρχική αρνητική στάση των υπευθύνων και την παρουσία της αστυνομίας, δίνοντας την ευκαιρία σε όσα παιδιά ήθελαν να μπουν  ελεύθερα στο παγοδρόμιο και το καρουζέλ.

Οι εκδηλώσεις της συνέλευσης για το διήμερο συνεχίστηκαν την Κυριακή 18/12, με το χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι και την συλλογική κουζίνα που πραγματοποιήθηκαν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, στο Κοντόπευκο, χάρη και στην πολύ καλή συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου (το blog του σχολείου). Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική, φέρνοντας ρούχα, παιχνίδια, φαγητό και καλή διάθεση για να περάσουν μια μέρα συνεύρεσης, αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και πραγματικής διασκέδασης. Στόχος είναι να καθιερωθεί σε μηνιαία βάση το χαριστικό παζάρι και η συλλογική κουζίνα. Δεν πραγματοποιήθηκε κουβέντα σε σχέση με τις δομές αλληλοβοήθειας, η οποία μεταφέρθηκε και συνεχιζέται στα πλαίσια της εβδομαδιαίας συνέλευσης της Ανοιχτής Συνέλευσης κατοίκων Αγίας Παρασκευής.