Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ανταπόκριση από συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Παρ.13/9) στο βιβλ.“Ευριπίδης”


Σε συνέχεια των παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Χαλάνδρι μέσα στο κατακαλόκαιρο στο πλαίσιο του αγώνα για την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης συναδέλφισσάς μας που διεκδικούσε τα εργασιακά της δικαιώματα, το απόγευμα της Παρασκευής 13 Σεπτέμβρη ώς Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής και από κοινού με συλλογικότητες της γειτονιάς προχωρήσαμε σε ακόμα μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο βιβλιοπωλείο “Ευριπίδης” στο Χαλάνδρι.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6μμ και κράτησε για μιάμιση ώρα, βρισκόμαστε συγκεντρωμένοι με πανό μπροστά από τα δύο αντικριστά καταστήματα, μοιράζοντας κείμενα, φωνάζοντας συνθήματα και ενημερώνοντας μέσω ντουντούκας για τον αγώνα. Παράλληλα προχωρήσαμε και σε αφισοκόλληση στην τριγύρω περιοχή.
Ιδιαίτερη απήχηση είχε και το κάλεσμα μας προς το αναγνωστικό κοινό και τον κόσμο του Χαλανδρίου και των γύρω περιοχών που καθώς κινούνταν προς τα δύο καταστήματα, μόλις ενημερώνονταν για την απόλυση και τους απευθύναμε το κάλεσμα να δείξουν την αλληλεγγύη τους, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, επέλεγαν να μην περάσουν μέσα! Πρόκειται για μια κίνηση που από τη μια ενοχλεί πραγματικά την εργοδοσία και από την άλλη μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια του αγώνα!

 Όλα συνεχίζονται…
(αναδημοσίευση από bookworker.wordpress.com)