Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Αλληλεγγύη στον συναγωνιστή Ι. Τσ. - Συγκέντρωση: Παρασκευή 27/12 Ευελπίδων, 10:00 πμ

ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΟΜΠΙΤ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΟΚΗ..
Στις 17/12 ο Β.Α. επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά από βραδινή έξοδο με φίλους, βρίσκεται αντιμέτωπος με αστυνομικούς και προσάγεται στο ΑΤ Χολαργού. Εκεί του ανακοινώνουν ότι θεωρείται ύποπτος κλοπής μοτοσυκλέτας. Ο ίδιος τους εξηγεί ότι ήταν σινεμά με φίλους (Χόμπιτ) και καλεί έναν από αυτούς να έρθει να το επιβεβαιώσει. Πράγματι ο Ι.Τσ. που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού Παπάγου πηγαίνει αμέσως στο τμήμα όπου του ανακοινώνουν ότι και αυτός θεωρείται ύποπτος για το ίδιο αδίκημα! Τα παιδιά στην συνέχεια μεταφέρονται στο ΑΤ Χαλανδρίου όπου έρχεται και ο ιδιοκτήτης της εν λόγω μηχανής ο οποίος έκπληκτος τους ζητάει συγγνώμη για την ταλαιπωρία και βεβαιώνει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την απόπειρα κλοπής. Ο διοικητής του τμήματος όμως φαίνεται να έχει διαφορετική γνώμη. Δεδομένου ότι το ίδιο βράδυ έχουν γίνει 2 εμπρησμοί ΑΤΜ στο Χαλάνδρι και επειδή επιβάλλεται να παράξει έργο τους στέλνει στο ΑΤ Αμαρουσίου και μετά στη ΓΑΔΑ, ως ύποπτους πλέον για τους εμπρησμούς.

Το επόμενο πρωί ερευνούν τα σπίτια τους με εισαγγελική εντολή, όπου βρίσκουν και κατάσχουν κινηματικό υλικό (έντυπα κλπ) από το σπίτι του Ι.Τσ. και έναν υπολογιστή από το σπίτι του Β.Α.

Το σενάριο καταλήγει με τους Β.Α. και Ι.Τσ. να φορτώνονται με τις κατηγορίες  "για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα του εμπρησμού των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της απλής συνέργειας σε αυτά".

Ως Λαϊκή Συνέλευση έχουμε δώσει από κοινού με τον Ι.Τσ. πολλούς αγώνες και τα ευφάνταστα σενάρια της αστυνομίας που έχουν ως στόχο αγωνιστές, δεν μας εκπλήσσουν. Είναι προφανής η αυταρχική συμπεριφορά των κρατικών μηχανισμών και η τρομοκρατία που ασκείται σε όποιον αγωνίζεται! Μας εξοργίζει όμως κάθε φορά, όταν οι εμπνευστές παρόμοιων αστυνομικών τεχνασμάτων, θεωρούν ότι οι πρακτικές τους μπορούν να κάμψουν τον κόσμο του αγώνα.

Αλληλεγγύη στον συναγωνιστή Ι. Τσ.
Καμία δίωξη στους δύο συλληφθέντες

Συγκέντρωση: Παρασκευή 27/12
Ευελπίδων, 10:00 πμ

Aνοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου