Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Τετάρτη 22/6 στις 18:00 : Συγκέντρωση-Μικροφωνική ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας, με αφορμή την παρουσία του Υφ.Οικονομίας στην πόλη μας

Όσο υπάρχει εκμετάλλευση και καπιταλισμός,

σελίδα δε γυρίζει κανείς υφυπουργός ... 

Αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου το βράδυ, σχεδιάζει να επισκεφτεί την πόλη μας, στην κεντρική πλατεία, ο υφυπουργός οικονομίας (καθώς και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ), για να μας μιλήσουν, λέει, για Δίκαιη Ανάπτυξη - Κοινωνική Αλληλεγγύη - Ισχυρή Δημοκρατία και για Γύρισμα Σελίδας ! 

Εμείς ως αγωνιζόμενοι κάτοικοι της πόλης, κομμάτι του ανταγωνιστικού κινήματος από το μετερίζι των συνελεύσεων γειτονιάς, που παλεύει 7 χρόνια τώρα σε δρόμους και πλατείες, ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας από κράτος, κυβερνήσεις, τρόικες, αφεντικά, φασίστες και κάθε επίδοξο διαχειριστή της καθημερινότητάς μας προς όφελος του κεφαλαίου, δεν έχουμε δει τίποτα από τα παραπάνω, παρά μόνο τη συνέχιση της λεηλασίας με την ίδια ένταση και πιο ταχείς ρυθμούς.

 Άνεργοι, εργαζόμενες, φοιτητές, συνταξιούχοι, μαθήτριες, συνεχίζουμε να βιώνουμε την όλο και πιο δύσκολη διαβίωσή μας και την αβεβαιότητα του μέλλοντος. Παλιοί και νέοι φόροι, ακρίβεια, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ , λογαριασμοί, ενοίκια, συνεχίζουν την αφαίμαξή μας, ο κατώτερος βασικός μισθός παραμένει στα 420 ευρώ, το χρέος των καπιταλιστών κρέμεται πάνω απ'τα κεφάλια μας απ'τη γέννηση μέχρι το θάνατό μας, σπουδάζουμε και αντιμετωπίζουμε την ανεργία, δουλεύουμε και τ' αφεντικά δε μας βάζουν ένσημα ούτε τα ψίχουλα που δικαιούμαστε ενώ αυτοί αβγατίζουν τα κέρδη τους, μας απολύουν όποτε γουστάρουν, οι συντάξεις μας έχουν πετσοκοφτεί, ενώ με το νέο ασφαλιστικό διαλύεται η κοινωνική ασφάλιση αλλά και η προοπτική να πάρουμε σύνταξη, το σπίτι μας απειλείται να βγει στο σφυρί ή να το πάρουν τράπεζες, το κόστος ζωής ανεβαίνει, η τιμή στα εισιτήρια στα ΜΜΜ αυξάνεται μαζί με τους ελεγκτές, η εκκλησία κατέχει δική της περιουσία, τα πάρκα και τα δημόσια κτίρια και εδάφη ξεπουλιούνται σε ιδιώτες (πχ Ελληνικό στον Λάτση), η κυριακάτικη αργία καταργείται, η λεηλασία του περιβάλλοντος από εταιρίες συνεχίζεται (πχ Σκουριές Χαλκιδικής), το νερό και κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό γίνεται εμπόρευμα, οι κεραίες συνεχίζουν να ακτινοβολούν πάνω μας, οι αυτοκτονίες αυξάνονται όπως και το άγχος, η κατάθλιψη και τα ψυχοφάρμακα, τα σχολεία υποβαθμίζονται, φράχτες ορθώνονται παντού μαζί με στρατόπεδα κράτησης μεταναστών και προσφύγων, στις φυλακές αυξάνονται οι πολιτικοί κρατούμενοι και αντιφρoνούντες, το κράτος διώκει όσους αρνούνται τον στρατό, η αστυνομία με τα επίλεκτα σώματά της εξακολουθεί να καταστέλλει οποιαδήποτε κοινωνική αντίσταση, η δημοκρατία τους συνεχίζει να χωράει τους φασίστες στους δρόμους, η δημοκρατία τους συνεχίζει να μην αποτελεί κανένα φόβητρο για τους πλούσιους και τα προνόμια τους, παρά μόνο για τους 'από κάτω' που ψάχνουν τον τρόπο να την παλέψουν αλλά και να αντισταθούν σε όλα τα παραπάνω.

 Για ποια σελίδα που γυρίζει λοιπόν έρχονται να μας πούνε; Για ποια ανάπτυξη που σημαίνει δικαιοσύνη μόνο για τις τσέπες των καπιταλιστών; Για ποια κοινωνική αλληλεγγύη που καταστέλλει κοινωνικές οριζόντιες δομές αλληλεγγύης (πχ καταλήψεις στέγης) και συνεχίζει να πνίγει και να φυλακίζει μετανάστες; Για ποια ισχυρή δημοκρατία όταν λίγοι αποφασίζουν για τους πολλούς, όταν τα αφεντικά κάνουν ότι θέλουν και οι αγωνιζόμενοι/ες καταστέλλονται, διώκονται;

Έχοντας υπογράψει, τηρώντας και επιβάλλοντας νέα μέτρα και μνημόνια, έρχονται να νομιμοποιήσουν κοινωνικά την επίθεση σε όλους τους τομείς της ζωής μας, πουλώντας νέες ελπίδες και υποσχέσεις, ζητώντας συγχωροχάρτια και πίστωση χρόνου. Ζητάνε να βάλουμε πλάτη και να κάνουμε θυσίες για τα κέρδη των αφεντικών ξανά. Και όλα αυτά, ενώ το φθινόπωρο ετοιμάζεται νέα σφοδρή επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και κεκτημένα, τύπου Γαλλίας...

 Αυτοί που θα βγούν στην πλατεία και στον δρόμο την Τετάρτη για να διαδηλώσουν, να αντισταθούν, να συζητήσουν μεταξύ τους, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους απέναντι σε αυτούς που τους δυναστεύουν, θα είναι οι αγωνιζόμενοι/ες αυτής της πόλης και όχι τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη. Αυτοί και αυτές που βιώνουν στο πετσί τους την υποτίμηση της ζωής αλλά και της νοημοσύνης τους πλέον. Αυτοί/ες που αποτελούν τον κόσμο του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, βασιζόμενοι/ες στις δικές τους πλάτες και δυνάμεις και όχι σε πεφωτισμένους κυβερνώντες. Οι μόνες πολιτικές συγκεντρώσεις που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή μας είναι αυτές της αμφισβήτησης και της ανατροπής αυτού που ζούμε σήμερα.

Να γυρίσουμε την πλάτη στις υποσχέσεις και την ανάθεση της ζωής μας σε σωτήρες. Να γυρίσουμε σελίδα με τους καθημερινούς αγώνες μας ενάντια στην εκμετάλλευση. 
 Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας με αντίσταση - αυτοοργάνωση- αλληλεγγύη - κοινότητες αγώνα απέναντι σε μνημόνια και καπιταλισμό. 

Με αφορμή την παρουσία υφυπουργού οικονομίας στην Αγ.Παρασκευή, Συγκέντρωση-Μικροφωνική Τετάρτη 22 Ιουνίου, 6μμ , στην κεντρική πλατεία (θεατράκι, Μεσογείων) 

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής