Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ανταπόκριση από την δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής για την ανάκληση της άδειας του Da Vinci


Την Τρίτη 2.8 έγινε η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του δήμου Αγίας Παρασκευής, σχετικά με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Da Vinci.
Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη συνεδρίαση είχε αναβληθεί, ύστερα από αίτημα της εταιρίας, τυπικά προκειμένου αυτή να ασκήσει το «δικαίωμα ακρόασης», αλλά ουσιαστικά με σαφή πρόθεση να κωλυσιεργήσει.

Τελικά η εν λόγω εταιρία υπέβαλε ένα υπόμνημα, όπου –ανάμεσα σε πολλά άλλα- προέβαλε και τον ισχυρισμό ότι η βίλα στο κτήμα δεν κατεδαφίστηκε ακριβώς, αλλά κατέρρευσαν οι τρεις από τους τέσσερις τοίχους της (τυχαία και ταυτόχρονα)!! Μάλιστα, ως δείγμα «καλής θέλησης»,  πρότεινε να παραχωρεί στο δήμο μία αίθουσα- μία φορά το μήνα, για να γίνεται καμιά εκδήλωση …

Η επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, όπως ανάλογα είχαμε τοποθετηθεί ως Ανοιχτή Συνέλευση Αγίας Παρασκευής, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η δημοσιότητα.  Θα έχει πράγματι ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα παρευρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο και τι θα προτείνουν και  ποιοι θα επιλέξουν να απουσιάσουν ώστε να μην τοποθετηθούν ανοιχτά. Η δημοτική αρχή επανέλαβε ότι θα προτείνει την ανάκληση της άδειας.

Ωστόσο η επιτροπή απέφυγε να κάνει συγκεκριμένη εισήγηση ως όργανο κατά την παραπομπή του θέματος, περιοριζόμενη σε ατομικές τοποθετήσεις μόνο για τα πρακτικά.  Αυτό το αξιολογήσαμε ως ευθυνοφοβία, είναι όμως ακόμα μια απόδειξη ότι τελικά είναι οι κινητοποιήσεις των κατοίκων που πιέζουν τους θεσμούς, διαμορφώνουν τους κατάλληλους συσχετισμούς και προκαλούν τις εξελίξεις.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να φτάσει το κτήμα Σιστοβάρη στα χέρια των κατοίκων.
Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Da Vinci.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής