Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Να ζήσουμε μαζί - Ν'αγωνιστούμε μαζί ! Αλληλεγγύη σε μετανάστες και καταλήψεις!



Στις 18.7, ημέρες μιντιακής και συστημικής λάσπης απέναντι στην αλληλεγγύη και άμεσο στόχο το ΝoBorder 2016 στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με πανό και διάβασμα κειμένου μέσα στο ραδιομέγαρο ΕΡΤ στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων summERTime, με σκοπό να αναδείξουμε το προσφυγικό, ως ένα ζήτημα όλης της κοινωνίας.

Απέναντι στις συντηρητικές και ρατσιστικές λογικές, που θέλουν τους πρόσφυγες και μετανάστες απομονωμένους-υποβαθμισμένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, προτάσσουμε την αξιοπρεπή και ισότιμη συνύπαρξη ντόπιων και μεταναστών στις γειτονιές, στις δουλειές, στα σχολεία, στις δραστηριότητές μας, στις δομές που μαζί θα φτιάξουμε για να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες με αξιοπρέπεια.
Στο διάστημα που ακολούθησε, το κράτος εκκένωσε τρεις καταλήψεις στέγης ντόπιων και μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, ευθεία επίθεση στην έμπρακτη αλληλεγγύη. Συνεχίζοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των αυτοοργανωμένων δομών που ξεκίνησε η κυβέρνηση, νεοναζιστές που ονειρεύονται πρόσφυγες σκλάβους στην υπηρεσία κράτους και αφεντικών, επιτέθηκαν με γκαζάκια στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 στην Αθήνα. Κράτος και παρακράτος με κοινά σχέδια και στόχους. 
Είμαστε ακόμα εδώ, ενεργό κομμάτι της κοινωνίας, παλεύουμε καθημερινά και θα αντισταθούμε στη βαρβαρότητα.

Η ΣΤΕΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΤΑ "ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ" ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΓΗΣ
ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής