Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Συμπαράσταση στον Π.Κ. και τους άλλους 3 διαδηλωτές της 12/2/2012. Συγκέντρωση Τετάρτη 12/12

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 12ης ΦΛΕΒΑΡΗ 2012 

ΔΙΚΗ 12/12 ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (Δέγλερη) 9πμ


Η διαδήλωση της 12ης Φλεβάρη 2012, ημέρα ψήφισης του δεύτερου κατά σειρά μνημονίου υποδούλωσης και λεηλασίας, αποτέλεσε μια από τις μαζικότερες και δυναμικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Οι ανοιχτές και λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών και πλατειών της Αθήνας και του Πειραιά κατέβηκαν στο δρόμο συντονισμένα και δυναμικά, μαζί με 100άδες χιλιάδες κόσμου, σωματείων και οργανώσεων. Στην διάρκεια της διαδήλωσης οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα σ' ένα χημικό πόλεμο, καταστέλλοντας τη συγκέντρωση διαδηλωτών στη Βουλή, προχώρησαν  σε δεκάδες προσαγωγές και 79 συνολικά συλλήψεις διαδηλωτών από τους οποίους οι 4 προφυλακίστηκαν για 6 μήνες έως τον Αύγουστο του 2012.  Μάλιστα, πριν ακόμη γίνει γνωστή η απόφαση προφυλάκισης, οι φωτογραφίες τους αναρτήθηκαν από την αστυνομία στο διαδίκτυο και δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και sites, κάτι που καταδικάστηκε από αρκετά φωτογραφικά πρακτορεία και δημοσιογραφικά συνδικαλιστικά όργανα, ως διαπόμπευση και καταστρατήγηση του τεκμηρίου αθωότητας. Ανάμεσά τους και ο συμπολίτης και συναγωνιστής μας Παναγιώτης Κ. Ήμασταν όλοι/ες εκεί, θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Ο κάθε αγωνιζόμενος/η που δίκαια, όπως αποδείχτηκε περίτρανα, κατέβηκε τότε στο δρόμο, προσπαθώντας να διαμαρτυρηθεί και να αποτρέψει την περαιτέρω μνημονιακή αφαίμαξη που ζούμε τα τελευταία 8 χρόνια, που οι ζωές των μη προνομιούχων, απλών εργαζόμενων, ανέργων, συνταξιούχων χειροτερεύουν, ενώ οι ισχυροί αυτού του κόσμου συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια εκμεταλλευόμενοι τους πιο αδύναμους, με τις ευλογίες όλων των κυβερνήσεων.

Η σύλληψη του Παναγιώτη ήταν μία από τις 79 συλλήψεις και 170 προσαγωγές που έγιναν εκείνο το βράδυ. Όμως σε αυτόν και σε άλλους τρεις συλληφθέντες έπεσε ο κλήρος να φορτωθούν με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Ο Παναγιώτης Κ. μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες της Κυριακής 12/2/2012 κρατούνταν σε άθλιες συνθήκες στη Γ.Α.Δ.Α. μέχρι την Πέμπτη 16/2 όταν και οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή. Εκεί, νέες κακουργηματικές κατηγορίες προστίθενται ξαφνικά στο κατηγορητήριο, με αποτέλεσμα οι τέσσερις διαδηλωτές να κριθούν προφυλακιστέοι. Όχι βέβαια βάσει στοιχείων, αλλά για παραδειγματισμό και κατόπιν άνωθεν εντολών. Χρησιμοποιήθηκαν, δηλαδή, ως εξιλαστήρια θύματα της βίαιης τροπής, που έλαβε η διαδήλωση της Κυριακής 12/2. Στη διάρκεια της περιόδου προφυλάκισης ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης εκδηλώθηκε για τους 4.  Οι 4 αποφυλακίστηκαν τελικά τον Αύγουστο του 2012. Από τότε  και για πολλά χρόνια ζούσανΆγκυρα υπό των περιοριστικών όρων της παρουσίας σε Α.Τ. και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμπόδιο στην καθημερινότητά τους και μέθοδος καταστολής και ελέγχου της ζωής τους.

Σχεδόν επτά  χρόνια μετά, και ύστερα από πολλές αναβολές, γίνεται η δίκη των 4 συλληφθέντων την Τετάρτη 12/12/2018 στις 9.00 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Δέγλερη 4, στον Άρειο Πάγο).  Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής θα είμαστε εκεί και θα συμπαρασταθούμε στον Παναγιώτη και στους άλλους 3 διαδηλωτές. Ζητάμε από όλους-ες να κάνουν το ίδιο. Στο πρόσωπο των 4 διαδηλωτών διώκεται η συμμετοχή σε ανοιχτές συλλογικές διαδικασίες και διαδηλώσεις και η επιλογή κάθε ανθρώπου να μην παραιτείται αλλά να αγωνίζεται μαζί με άλλους για τη ζωή του, το παρόν και το μέλλον του.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ 4 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ-ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.gr