Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ

 

Τις τελευταίες ημέρες ο συμπολίτης και συναγωνιστής μας Ιάσονας Αποστολόπουλος έχει γίνει στόχος μιας φασιστικού τύπου ενορχηστρωμένης εκστρατείας προσωπικής κατασυκοφάντησης που εκπορεύεται από ακροδεξιούς κύκλους και σιγοντάρεται από κυβερνητικά στελέχη. Απειλητικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, στοχοποίηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων από δημοσιογραφικούς ιστότοπους, ευθείες προτροπές προς κρατικούς και παρακρατικούς φορείς να τον εξοντώσουν συνθέτουν την απόπειρα τρομοκράτησής του.  Το "'έγκλημα" του Ιάσονα δεν είναι μόνο ότι εκδηλώνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τους πρόσφυγες και μετανάστες συμμετέχοντας εδώ και επτά χρόνια περίπου σε αποστολές διάσωσης στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Αλλά κυρίως ότι αποκαλύπτει επίμονα και συστηματικά τον απάνθρωπο και παράνομο ρόλο των  ευρωπαϊκών λιμενικών σωμάτων ( μεταξύ των οποίων και του ελληνικού) τα οποία, υλοποιώντας ρητές ή άρρητες κυβερνητικές διαταγές, προχωρούν σε πρακτικές επαναπροώθησης των προσφύγων που διασχίζουν τις θάλασσες, κάτι που αποτελεί σαφή παραβίαση διεθνών συνθηκών. Ο Ιάσονας στοχοποιείται γιατί φέρνει στο φως πράγματα που είναι κοινό μυστικό αλλά τα οποία αποκρύπτονται από την πλειονότητα των ελληνικών ΜΜΕ, τα οποία εξαγορασμένα από το κρατικό χρήμα αναπαράγουν συνεχώς την κυβερνητική προπαγάνδα. Δεν λέει κάτι το αναληθές ούτε βασίζεται μόνο στην προσωπική του εμπειρία. Αντιθέτως μιλά με στοιχεία που προέρχονται από υπερεθνικούς διακυβερνητικούς οργανισμούς όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ . Άλλωστε πριν λίγους μήνες και ύστερα από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο επικεφαλής της FRONTEX, της ευρωπαϊκής δηλαδή λιμενικής δύναμης που εποπτεύει το ελληνικό λιμενικό. 

Είναι φανερό ότι οι αποκαλύψεις του Ιάσονα χαλούν το κυβερνητικό αφήγημα περί αντιμετώπισης του προσφυγικού με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες. Τον συκοφαντούν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και να συγκαλύψουν τις παρανομίες τους. Τον παρουσιάζουν ως πράκτορα του τουρκικού κράτους κατασκευάζοντας έτσι έναν εσωτερικό εχθρό τη στιγμή μάλιστα μιας νέας ελληνοτουρκικής έντασης. Άλλωστε πάντα χρειάζεται μια εσωτερική απειλή ώστε να μην ασχολείται ο κόσμος με τα πραγματικά του προβλήματα. Την ώρα που πλήττονται οι ζωές μας επικαλούνται την εθνική ενότητα για να μας κρατάνε αποπροσανατολισμένους.  Στην εκστρατεία εναντίον του υλοποιείται η ακροδεξιά κυβερνητική  ατζέντα που βλέπει τους πρόσφυγες ως εχθρούς ή όργανα των Τούρκων στα πλαίσια ενός δήθεν υβριδικού πολέμου και μας θέλει όλους συντεταγμένους πίσω από το αφήγημα περί δήθεν εθνικών συμφερόντων που τέτοιες αποκαλύψεις βλάπτουν.

Από την άλλη πολλοί συμπολίτες μας στέκονται αλληλέγγυοι στον Ιάσονα με διάφορους τρόπους. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί του. Εξάλλου γνωρίζουμε τον Ιάσονα από καιρό, συμμετείχε από την αρχή στις δράσεις μας, αγωνίστηκε μαζί μας για το σύνολο των ζητημάτων που μας έχουν απασχολήσει, με αταλάντευτη στάση απέναντι στην αδικία και την εκμετάλλευση και σταθερή προσήλωση στις αξίες της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της συλλογικοποίησης. Ο Ιάσονας ξέρει ότι  δεν είναι μόνος του. Κανένας μόνος και καμία μόνη απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ- ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ