Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση για την πορεία για τα Τέμπη 16/3 και κάλεσμα στα δικάστηρια Ευελπίδων 17/3

 

Σήμερα 16/3 χιλιάδες κόσμου συμμετείχε ξανά στην μαζική απεργιακή διαδήλωση ενάντια στο καθεστώς πολιτικής και μιντιακης συγκάλυψης του εγκλήματος κράτους και εταιριών στα τέμπη με 57 συνανθρωπους μας  να πληρώνουν με τη ζωή τους την εντεινόμενη υποτίμηση και απαξίωση των ζωών μας για χάρη της κερδοφορίας των καπιταλιστών. 


Η διαδήλωση και ειδικά το κομμάτι των ακηδεμόνευτων αυτό οργανωμένων μη κομματικών μπλοκ δέχτηκε προαποφασισμένη βίαια επίθεση απο τα ΜΑΤ όταν έφτασε στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος με σκοπό τη διάλυση και τρομοκράτιση των αγωνιζομένων. Πιο συγκεκριμένα τα μπλοκ των σωματείων "Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου" και "Σωματείου Σερβιτόρων και Μαγείρων"  κυκλώθηκαν αναίτια και δέχτηκαν άγρια καταστολή. Για άλλη μια φορά χημικά, τραυματισμοί και κυνηγητό μέχρι την Πατησίων ήταν η απάντηση του κράτους σε '''όσους/ες/α τολμούν να αψηφούν την κυριαρχία και να μην παραμένουν σιωπηλοί στον ταξικό πόλεμο που μαίνεται. Παρολαυτα δεν κατάφεραν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα.


Οι προσαγωγές και οι συλλήψεις συμπληρώνουν το κατασταλτικό σχέδιο που θέλει κάθε φορά την αστυνομία να παρουσιάζεται ως θύμα για να δικαιολογεί την βία που ασκεί. 


Μέσα σε αυτό το σκηνικό, προσήχθη και μια γειτόνισσα και μέλος της συνέλευσης μας που βρέθηκε μεσημεριανές/απογευματινές ώρες στα προπύλαια, όπου υπάρχει μόνιμος αστυνομικός κλοιός, με σκοπό τον αποκλεισμό της κατηλειμμένης απο αγωνιζόμεν@ κομμάτια φοιτητριών, καλλιτεχνών και όχι μόνο πρυτανείας του πανεπιστημίου Αθηνών. Η προσαγωγή της μετατράπηκε σε σύλληψη με 3 ψευδείς κατηγορίες. 


‘Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών απο τις συλληφθείσες. Κατηγορούμενοι θα πρεπε να βρίσκονται οι ματατζηδες. Αλληλεγγύη σε όσες/ους παλεύουν ενάντια στην υποτίμηση των ζώων μας.


Άμεση απονομή των πραγματικών πολιτικών και ποινικών ευθυνών για τη δολοφονία των 57 και τον τραυματισμό σωματικό και ψυχολογικο δεκάδων επιβαινόντων. 


Οι κοινωνικές καθημερινές ανάγκες μας όπως η μετακίνηση δεν είναι εμπορεύματα. Νερό, ενέργεια, τροφή, στέγαση, υγεία, παιδεια, δημοσια και δωρεάν. Όχι άλλες θυσίες για τα πλούτη των αφεντικών. 


Δικαστήρια Ευελπίδων  17/3 από τις 11.00 στο κτιριο 16.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής