Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Ανταπόκριση από την 2η αποστολή αλληλεγγύης στη Θεσσαλία + Kάλεσμα σε συζήτηση/ενημέρωση

 

Ανταπόκριση από την 2η αποστολή αλληλεγγύης στη Θεσσαλία (Φαρκαδονα)

Σε μία πρώτη προσπάθεια μας να βάλουμε ένα λιθαράκι στο ανάχωμα αλληλεγγύης που φτιάχτηκε τις πρώτες μέρες και συνεχίζεται ακόμα για πλημμυροπαθή χωριά της Θεσσαλίας, αποφασίσαμε να συλλέξουμε είδη ανάγκης ούτως ώστε να τα διανείμουμε από κοντά πόρτα-πόρτα στους κατοίκους τους. 
Μετά τα ανοιχτά καλέσματα προς τον κόσμο της γειτονιάς και όχι μόνο για ενίσχυση της κίνησης αυτής, η ανταπόκριση ήταν άμεση με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη αποστολή από την πρώτη εβδομάδα στην Καρδίτσα. Με τη βοήθεια αλληλέγγυων έγιναν εφικτές δύο αποστολές ως τώρα, η δεύτερη το προηγούμενο Σ/Κ στην Φαρκαδόνα και το Κεραμίδι, όπου πάλι σπίτι-σπίτι βρεθήκαμε με κατοίκους συζητήσαμε και προσφέραμε πράγματα που χρειάζονταν. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια συντρόφων/ισσων από τα μέρη αυτά καθώς και όσων είχαν την εμπειρία προηγούμενων διανομών με στοχευμένες πληροφορίες σε ανάγκες.
Δυστυχώς παρόλο το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από την καταστροφή η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν μια εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης των πληγέντων μέσα σε ένα δυστοπικό τοπίο από λάσπη και κατεστραμμένα σπίτια, με τις ανάγκες να παραμένουν μεγάλες.  


Σας καλούμε την Τετάρτη 25/10 στις 7μμ στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο στην Αγ.Παρασκευή (Δημοκρατίας 2 & Αγίας Τριάδος) για μια πιο εκτενή ενημέρωση - συζήτηση για την κατάσταση που αντικρίσαμε στα χωριά που επισκεφτήκαμε και με την μικρή μας εμπειρία να οργανώσουμε από κοινού νέες κινήσεις αλληλεγγύης.