Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Παρεμβάσεις των συνελεύσεων γειτονιάς για την ελεύθερη μετακίνηση με τα ΜΜΜ

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 συνελεύσεις γειτονιών πραγματοποίησαν συντονισμένες παρεμβάσεις στα ΜΜΜ (ΗΣΑΠ,METRO, τρόλεϊ, λεωφορεία) στις περιοχές τους.
Κατά την διάρκεια των παρεμβάσεων, οι οποίες διήρκεσαν περίπου δύο ώρες, μοιράστηκαν κείμενα, αναρτήθηκαν πανό, κολλήθηκαν αφίσες και πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με εργαζόμενους-ες  και επιβάτες-τριες.
Ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και την στοχοποίηση αγωνιστών-τριών… Ενάντια στο e-εισιτήριο, τις μπάρες, τους αποκλεισμούς και την παρακολούθηση της ζωής μας προτάσσουμε τους κοινούς αγώνες μεταξύ εργαζομένων και επιβατών και την ελεύθερη μετακίνηση με τα ΜΜΜ για όλους και όλες.
Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου
Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής
Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου
------
Στο πλαίσιο της κοινής ημέρας δράσεων σαν Ανοιχτλη συνέλευση κατοίκων Αγ.Παρασκευής προχωρήσαμε σε παρέμβαση στο σταθμό του Νομισματοκοπείου. Για μια ώρα μπλοκάραμε τα ακυρωτικά μηχανήματα και τα εκδοτήρια, μοιράσαμε κείμενα και αναρτήσαμε πανώ. Στη συνέχεια μεταβήκαμε στην στάση λεωφορείων της κεντρικής πλατείας της πόλης όπου και σταματούσαμε λεωφορεία μοιράζοντας κείμενα σε επιβάτες και οδηγούς. Στην δράση συμμετείχαν και σύντροφοι από τα σχήματα "σε τροχιά σύγκρουσης" και Κατάληψη Πραποπούλου.
ακολουθούν φωτογραφίες από την παρέμβαση στο σταθμό του Νομισματοκοπείου