Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Άνοιγμα της Βίλας Iόλα με προβολή της ταινίας "Digger" πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.



Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες 40 περίπου κάτοικοι της πόλης αλλά και γειτονικών περιοχών παρευρέθηκαν την Παρασκευή 14/10  στην προβολή της ταινίας Digger εντός του κήπου της Βίλας Ιόλα, ανταποκρινόμενοι  στο κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής. Μια ταινία που με εύγλωττο τρόπο αποτυπώνει τη λεηλασία της φύσης και της ζωής από την καπιταλιστική ανάπτυξη αλλά και τον διχασμό που αυτή επιφέρει στις τοπικές κοινωνίες.
Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε δράσεις εντός του κήπου της βίλας Ιόλα με το σκεπτικό ότι η απόκτηση της από τον Δήμο και οι κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν αποκτούν ουσιαστικό νόημα κάθε φορά που οι κάτοικοι την οικειοποιούνται σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους. 

...........................................................................................................
 
 Η απόκτηση της βίλας Ιόλα από τον Δήμο θα έχει πραγματική χρησιμότητα για την πόλη μόνο αν οι κάτοικοί της νιώσουν τον χώρο δικό τους. Η φυσιογνωμία του επομένως πρέπει να είναι  συμπεριληπτική και απελευθερωτική. Η τέχνη και ο πολιτισμός αλλά και οι απλές καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων, η συναναστροφή και η κοινωνικοποίηση, μπορούν να βρουν εκεί πεδίο έκφρασης. Ο κήπος της βίλας μπορεί να ανοίξει άμεσα για τον κόσμο. Είναι ένα μικρό βήμα για την διαμόρφωση ενός χώρου που θα λειτουργεί ενοποιητικά στην πόλη συντελώντας στην σύσταση μιας κοινότητας γύρω από τον τόπο που ζούμε.
Ανοιχτό Κτήμα ΙόλαΑνοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής