Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - ΠΕΜΠΤΗ 29/4 & ΩΡΑ 17.30

 


ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ 

Η ομάδα αλληλοβοήθειας έφτασε τον ένα χρόνο λειτουργίας. Το στέκι της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής ανοίγει κάθε Πέμπτη στις 17:30 για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα κλπ). Μέσα σε αυτό το χρόνο ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους της γειτονιάς αλλά και από πιο απομακρυσμένες περιοχές. Μοιράστηκαν τρόφιμα σε άστεγους, σε μετανάστες και σε εργαζόμενους που βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο σε αναστολή εργασίας. Ανάμεσά τους βρίσκονται και άνθρωποι  της συνέλευσής μας που υφίστανται σκληρά τις συνέπειες της κρίσης. Η ομάδα μας άλλωστε δεν αποσκοπεί στην φιλανθρωπία. Είναι μια απόπειρα να
διαχειριστούμε συλλογικά τις ανάγκες μας . Ευχαριστούμε όλες και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στα καλέσματά μας και  συνεισφέρανε σε αυτή την προσπάθεια. 

 Η συνέλευση σκοπεύει να συνεχίσει το μάζεμα και την προσφορά πραγμάτων και τροφίμων μέχρι αυτό να μην χρειάζεται πια. Τον τελευταίο καιρό μειώθηκαν κάπως οι προμήθειες οπότε από την ερχόμενη Πέμπτη 29/4 θα γίνει προσπάθεια να γεμίσει το στέκι ξανά με τρόφιμαφρούτα, λαχανικά, καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής. Καλούμε και πάλι τους κατοίκους της πόλης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Παράλληλα με το μάζεμα θα γίνει και συλλογική κουζίνα. Από τις 17.30  και μετά θα μαγειρέψουμε και θα φάμε μαζί. Απέναντι στην κρίση και την απομόνωση απαντάμε με μοίρασμα και  με συλλογικότητα . 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ